Akdeniz personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi


 

Akdeniz Belediyesi; iş kazaları, meslek hastalıkları ve istenmeyen olaylara karşı, farklı birimlerde görevli personeli bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimlerine’ devam ediyor.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi, ağırlıklı olarak sahada çalışan personel olmak üzere; iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı bilinç ve duyarlılık yaratmak amacıyla iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini kesintisiz sürdürüyor. Belediye konferans salonunda 2 oturum halinde düzenlenen eğitimde, Personel AŞ ile İmar AŞ’de görev alan toplam 800 personele eğitim verildi. Eğitimde; Bolkar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanı Zeynep Özdoğan, 6331 Sayılı Kanun’u anlattı, iş kazalarının sebepleri, önleme ve korunma yolları hakkında personele sunum yaptı. İnteraktif eğitimde, belediye personeli de çeşitli konularda sorular sordu, çalışırken yaşadıkları bazı olaylardan örnekleri anlattı.

 

DÜNYADA HER YIL 2 MİLYONDAN FAZLA İNSAN İŞ KAZALARINDA YAŞAMINI YİTİRİYOR!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (İLO) yaptığı araştırmaya göre, dünyada her 3 dakikada 1 iş kazasının meydana geldiğine ve her yıl 2 milyondan fazla insanın yaşamını kaybettiğine dikkat çeken İş Güvenliği Uzmanı Özdoğan; “Özellikle, ‘ben bu işi çok uzun yıllardır yapıyorum, benim başıma bir şey gelmez’ demek, iş kazalarının en büyük sebeplerinden biri. Nitekim iş kazaları incelendiğinde güvenlik kurallarına uymayıp sadece bildiğini okuyanların, en iyisini ben bilirim’ diyenlerin iş kazasına uğrama, yaralanma veya hayatını kaybetme riskinin daha çok arttığı görülmektedir” dedi. Eğitimci Özdoğan, yine İLO’nun yaptığı araştırmaya göre her yıl dünya genelinde 160 milyon insanın da meslek hastalığına maruz kaldığına işaret etti.

 

“İŞ KAZALARININ YÜZDE 98’İ İNSAN KAYNAKLI”

İş kazalarının; çevresel faktörlerin yanı sıra, kişiye bağlı faktörler, özellikle de eğitim yetersizliğinden kaynaklandığının altını çizen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Zeynep Özdoğan, iş kazalarının yüzde 98’inin insan kaynaklı; yüzde 78’inin emniyetsiz çalışmadan, yüzde 20’sinin emniyetsiz durumlardan, yüzde 2’sinin de doğal sebeplerden dolayı yaşandığına işaret etti. Eğitimin sonunda Özdoğan, belediye çalışanlarından gelen çeşitli soruları da yanıtladı. Sunumun sonunda belediye personeli iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir sınava da tabi tutuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA