Market denetiminde tarihi geçmiş ürünler tespit edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Market denetiminde tarihi geçmiş ürünler tespit edildi


 

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir zincir markette yaptığı denetimlerde birçok ürünün son kullanma tarihleri geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Halk sağlığını tehlikeye atan işyeri hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi.

Haber Merkezi

 

Yenişehir Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren işletmelerin hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak hizmet vermesi ve vatandaşların güvenli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde düzenli olarak yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu belirledi. Zincir marketin Batıkent Mahallesi’ndeki bir şubesinde son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulan ürünler toplanarak, imha edildi. İşyeri hakkında yasal işlem başlatan Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, halk sağlığını tehlikeye atanlara da göz açtırmıyor.

 

“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUKTA İLGİLİ İŞLETMELERE GEREKLİ YAPTIRIMLARI UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Vatandaşların sağlığına zarar veren her tülü olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla denetimlerini hassasiyetle sürdüreceklerini kaydeden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,“Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin titizlikle yürüttüğü denetimler sonucunda ne yazık ki son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu tespit ettik. Bu durum, sadece sağlık açısından değil, aynı zamanda toplumun güvenini sarsan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Hassas davranarak denetimlerini sıklaştıracak ve herhangi bir olumsuzlukta ilgili işletmelere gerekli yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlığına zarar veren her türlü olumsuzluğun önüne geçmek ve daha sağlıklı bir yaşam imkanı sunmaktır. Vatandaşlarımız bu tür durumları ‘153 Alo Zabıta’ hattımızı ya da 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masamızı arayarak bildirebilirler.” dedi.

Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığını korumak amacıyla periyodik olarak denetimlerine devam edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA