Barış için şarkı söylediler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Barış için şarkı söylediler


 

İHD Mersin Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında konser gerçekleştirdi. Konserde konuşan İHD Şube Başkanı İnci, ‘Barış özgür, adil bir ülke inşasıyla olur. Bizler İHD olarak özgür adil bir ülke için mücadele etmeye devam edeceğiz’ dedi.

Barış Çoban

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi'nin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamdında gerçekleştirdiği etkinlik dolu dolu geçti. Etkinlik Belgesel gösterimi ile başladı. Belgeselde, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün hikayesi anlatıldı. Belgesel sonrasında ise İHD Mersin üyesi Figen Kandemir, Barış isimli şiir okundu. Şiir dinletisinden sonra, barış uğruna hayatını kaybedenler anıldı. Kandemir'den sonra ise sözü İHD Mersin Şube Başkanı Battal Gazi İnci aldı. İnci'den sonra ise Ezginin Günlüğü sahne aldı. Ezginin Günlüğü, sevenlerine duygu dolu anlar yaşattı.

 

‘BARIŞ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Etkinlikte konuşma yapan İHD Mersin Şube Başkanı Battal Gazi İnci, “Türkiye’de kadınlara sorarsanız kendilerini kadın kimliğiyle yaşadıkları erkek egemen toplumun olmadığı, barış dolu bir ülke hayal eder. Çocuklara soracak olursak, onlar; evlendirilmedikleri, istismara uğramadıkları bir ülke hayal ederler. LGBTİ+’lara soracak olursak, ayrımcılığın olmadığı bir toplum düşlerler. Mahpuslara soracak olursanız tecridin, işkencenin olmadığı, farklı inançta milletlere soracak olursak inançlarını özgürce yaşadıkları ülke hayalini kurar. Anadilin özgürce yaşandığı bir ülke hepimizin hayali. Ama barış tek başına anlam ifade etmiyor, barış tüm diğer haklarımızın tesisiyle birlikte mümkün. Barış özgür, adil bir ülke inşasıyla olur. Bizler İHD olarak özgür adil bir ülke için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye belirtti. İnci’nin konuşmasının ardından Ezginin Günlüğü sahne aldı. Konsere katılan yüzlerce kişi, grubun ezgilerine eşlik edip, barış taleplerini haykırdılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA