Başkan Bozdoğan, siyasi komploya savaş açtı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Bozdoğan, siyasi komploya savaş açtı!


 

AFAD’ın deprem yardımı malzemelerinin Tarsus’ta bazı belediye çalışanlarınca internet üzerinden satıldığı iddialarına sert tepki veren belediyenin temiz olduğunu söyleyen Başkan Bozdoğan, siyasi komplo kurulduğunu savunarak iftira atmakla suçladığı AKP ilçe teşkilatını yerden yere vurdu. Siyasi komploya karşı savaş açan Bozdoğan, yargıya giderek yalancıların en ağır cezayı almasını sağlayacağını açıkladı.

Hediye Eroğlu

 

Tarsus Belediye Meclisinin, Eylül ayı toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Toplantıya AFAD’ın deprem yardımı malzemelerinin Tarsus’ta bazı belediye çalışanlarınca internet üzerinden satıldığı iddiaları gündem oldu.

AKP İlçe Başkanı Hasan Poduk’un bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, iftira, siyasi kompas ve yalanlara karşı savaş açtığını söyleyerek, hukuk mücadelesi başlatacağını açıkladı.

 

“UTANÇ DUYMADI MI AK PARTİ İLÇE BAŞKANI?”

“Hasan Podak siyaseti yalan söylemek olarak algılıyor” diyen Başkan Bozdoğan, “400 bin nüfuslu Tarsus’un ismini lekelemekten hiç sakınmıyor. İlçe başkanının meşhur olmak için yalan ve iftiralar attığı videoyu izleyelim.

Depremzedelere gönderilen yardımların Tarsus Belediyesi’nce internetten satıldığına ilişkin ifadelerden utanç duymadı mı AK Parti İlçe Başkanı? Tarsus Belediyesinin bu malzemeleri satışa çıkardığını ispatlayacak zerre bir belge var mı? Maalesef büyük bir skandal yaşandı, Tarsus Belediyesi depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini sattı’ diyor, siz de ‘evet’ diyorsunuz. Sonra yalanlarınızı sıralamaya devam ediyorsunuz. Deprem olduğunda biz yüzlerce tır gönderdik. Bu nasıl iftira seferberliğini nereden öğrendiniz? Akıl hocanız kim? Elinize verilen metni okumaktan bile acizsiniz?

Tarsus Belediyesi eliyle yardım malzemesi satışı yapılmamıştır. Yalancılar bu satışı ispat etmek zorundadır. Tarsus Belediyesi değil adı geçen özel depoda bile satış yapılmadan savcılık olaya el koymuştur. AFAD’ın gözden çıkardığı malzemelerin alıcısı da yoktur. Siyaset yapacaksanız bari mantıklı yalanlar söyleyin” dedi.

“KOMPLOYU KURANLARI BİLİYORUM”

Bu komployu kimin kurduğunu çok iyi bildiğini de söyleyen Başkan Bozdoğan, Bu sorunun cevabı; söz konusu deponun sahibinin kim olduğudur. Ve o tırın sahibi kimdir? Tırların sahibi olanların depodaki sorumlu ile olan yazışmalarına bakın. Elbette ki mahkeme bunları takip ediyor. Ama orada da Haluk Bozdoğan ismine rastlayınca olayı farklı yere götürdüler. Bir şeyin aslını araştırmadan limandan tırları alıyor bir depoya gidiyorlar, sonra ‘vay efendim Tarsus Belediyesine gönderilen deprem malzemeleri’ deniliyor.

 

AFAD NEREDE?

 

Belgeler, envanterler nerede? Bu depoya giden tırların parasını kim ödedi? AFAD müdürü yerinde mi? Görevinde mi? Bu depoya Haluk Bozdoğan’a komplo amaçlı düzenlenen bu işi kimin düzenlediğini biliyoruz. Bu komplo tamamen siyasi bir komplo.

O ittifakta kimler var isimlerini de tek tek vereceğim ama mahkeme devam ediyor, yüce mahkemeye bunları vermek daha doğrudur. Tırın sahibini bulun, komplonun başındakileri bulursunuz.

Malı veren, envanterlerde sayım yapmayan AFAD nerede, bu olayın neresinde? Mesela Tarsus Belediyesine verilen tırlarda neler vardı?

Ak Parti’nin ilçe başkanı kaç tane kullanılmış yatak, kazak, yırtık pantolon, ayakkabı var bunları gördü mü? Veya bunların envanteri nerede? Bilmiyor ki, çıkıp konuşamaz çünkü bunların envanteri yok.

 

“BÜYÜKŞEHİRLERİN YAPAMADIĞI AÇILIŞLAR YAPIYORUZ”

Bunca yılan sıralayacaklar iftira atacaklar, ağız dolusu bunca yalanı pişkin pişkin anlatacak arkasına da çıkıp bunları ispatlayamayacaklar. Bu kepazelikten insanlık adına ben de utandım, Tarsus halkı da utandı.

Yardım malzemelerinin yarı fiyatına satıldığı iddia ediliyor, ‘CHP belediyelerinde bunları beklemek en doğal durum’ deniliyor. 20 yıl sonra toplumcu belediyeciliği her sahaya yayarken, büyükşehirlerin yapamadığı açılışlar yapıyoruz. Eğitim, sağlık, kültür, üretim alanında yapılanların çoğu hibe ile haya geçiriliyor. Bazen kendi partimdeki arkadaşlarımın projelerimizi sıkıntıya soktuğunda bile mahkeme kararları ile meclisten kararlar geçiriyorum.

 

“İSPATLAYIN, İSTİFA EDERİM”

Hasan Podak, kim aldı bu malzemeleri? Tek bir tane Tarsus Belediyesi’nin bu malzemeleri sattığı bir kişiyi götürsün, bugün derhal istifa ediyorum. Bu kadar da onurlu ve şerefliyim. Ama bu yalanları söyleyenlerin onurunu, şerefini sizlerin takdirine bırakıyorum.

AFAD yüzlerce tırı kayıtsız, envantersiz başı boş bir şekilde belediyelere hibe ediyor, ıslak mendilin çetelesini mi tutuyorlar, yok. Kuruma ve Tarsus halkına attığı iftiraların hesabını mahkemede elbette ki soracağım.

MHP açıklama yapıyor, ‘hırsızlık’, İYİ Parti, ‘Yolsuzluk’, AK Parti açıklama yapıyor, ‘insanlık suçu’ diyor. Bir tanesi AFAD’dan söz etmedi.

Bu yardımların neden deprem bölgesine neden gönderilmediğini bana sormayacaksınız onlara soracaksınız. Mamalar kokmuştu. Konserveler oradaydı hala. Kimse hesap sormuyor mu bunlara? Bir şey soracaksınız; Bu malzemeler depremzedelere gidecekse neden Tarsus Belediyesi’ne gönderilmiş bunu sorun.

Hırsızlık, insanlık suçu, yolsuzluk ise devletimiz burada, gerekeni yapar. Hırsızı da, uğursuzu da tutuklar, yargılar, cezaevine yollar.

Hasan Podak’a soruyorum; sen bu yalanları sıralarken koskoca Tarsus Belediyesine ve onun yüzlerce çalışanına, ‘çalmışlar, internetten yarı fiyatına satmışlar’ diyerek iftira atıyorsun. Kızılay bu millete çadır satarken, anası babası ölmüş insanların cebindeki parayı alırken böyle bir yayın yaptın mı? Hepsiyle hesaplaşacağım. Benim kurumuma, amirime, yol arkadaşıma, bu olayda masum olan tüm vatandaşlarıma iftira atan herkese dava açacağım, kimsenin yanına kar bırakmayacağım.

Ama ayıptır; Tarsus’a zarar veren insanlara tek bir bakış açım vardır; onlar Tarsus haini. Yalanın partisi olmaz. Yalan şövalyeleri bunlar” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA