Tarsus’un 7 bilgesi tamamlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’un 7 bilgesi tamamlandı


 

Haber Merkezi

 

Antik çağda yaşamış Tarsuslu stoacı filozof Antipater'in büstü yapıldı. Filozof Antipater'in büstü Çukurova Üniversitesi Resim Heykel Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Suat Karaaslan tarafından yapıldı. Aratos Felsefe Dergisi için yapılan Tarsuslu filozof Antipater'in büstü, derginin yayın yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık tarafından teslim alındı.

Tarsuslu stoacı filozof Antipater'in büstünün, daha önce yine Çukurova Üniversitesi Resim Heykel Bölümü yüksek lisans öğrencilerince yapılan diğer 6 Tarsuslu filozofun yer aldığı Aratos Kültür Sanatevi’nde sergileneceği öğrenildi.

Böylece antik çağda yaşadığı tespit edilen 40 Tarsuslu filozofun önde gelen yedisinin büstü yapılmış oldu.

Daha önce büstü yapılan Tarsuslu filozoflar şunlar; şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Aratos, stoa felsefesinin kurucularından Khrisippos, Roma İmparatoru Augustus’un hocası Athenedoros, kadın eczacı-hekim Hermonia, stoacı Zenon ile eczacı-hekim Areios.

Aratos Felsefe Dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu filozof ve büstlerini “Tarsus’un 7 bilgesi” olarak tanımlayarak şunları söylüyor, “Felsefe tarihinde klasik dönem öncesi 7 filozof, antik çağın bilgeleri sayılırdı. Bugün Tarsus’ta Aratos Kültür Sanatevi’nde sergilenen filozoflarımız da Antipater’le birlikte 7’ye ulaştı. Bunlar da bizim Tarsus’un 7 bilgesidir.

Tarsuslu filozofların varlığı, düşünceleri ile birlikte bu düşünürlerin büstleri Tarsus’ta hem felsefenin gelişmesine hem de kentin tanıtımına katkısı olacaktır.

Tarsuslu filozof heykelleri/büstleri birer sanat eseridir ve uygun zamanlarda fuar, festival gibi etkinliklerde sergilenecektir. Tarsus’u felsefenin kenti yapma çabamız bilim ve sanat dallarını da içine alarak devam ediyor.

Antipater’in büstünü yaparak Tarsus’un kültür yaşamına ve bu kentteki felsefe çabalarımıza kazandırdığı için Çukurova Üniversitesi Resim Heykel Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Suat Karaaslan hocamıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA