Hemşirelik fakültesi klinik rehber hemşire eğitimi düzenledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hemşirelik fakültesi klinik rehber hemşire eğitimi düzenledi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi, Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi iş birliği ile 18-19 Eylül 2023 tarihlerinde “Klinik Rehber Hemşire Eğitimi” gerçekleştirdi. Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleşen eğitime, farklı alanlarda çalışan 54 hemşire katılım sağladı.

Uygulama alanlarında öğrencinin öğrenmesini kolaylaştırmak, destekleyici öğrenme ortamını oluşturmak, öğrenciye özgü öğrenme sürecini geliştirmek, öğrencinin mesleki olarak güçlenmesini sağlamak ve mesleki yeterlilik kazandırmak noktasında öğretim elemanları ile koordineli bir şekilde görev yapan rehber hemşireler hemşirelik eğitiminin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor.

HEMED (Hemşirelikte Eğitim Derneği) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak hazırlanan programın ilk gününde; Klinik Rehberlik Tanıtımı, Rehberlerin Özellikleri, Sorumlulukları ve Rolleri, Farklı Öğrenme Stilleri ve Klinik Öğrenme Deneyimine Etkisi, Olumlu Öğrenme Ortamının Oluşturulması, Klinikte İletişim, Uygulamada Etkili Geri Bildirim Verme- Yansıtma, Klinikte Başarısız Olan Öğrenciye Yaklaşım, Klinik Uygulamanın Değerlendirilmesi, Klinik Öğretimde Liderlik, Klinik Uygulamalarda Etik İlkeler ve Öğrencilerin Rol ve Sorumlulukları ile Rehberlerden Beklentileri konuları sunuldu.

Etkinliğin ikinci gününde ise Hemşirelik Fakültemizin dersliklerinde ana bilim dallarına özgü atölye grupları oluşturularak, uygulama formlarının tanıtımı yapıldı ve uygulama çıktıları değerlendirildi. Atölye çalışmalarının ardından, eğitime yönelik geri bildirimler alındı ve katılım belgelerinin takdimi ile eğitim sonlandırıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA