21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali sona erdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali sona erdi


 

21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali son gününde ‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’ile başlayıp, O Da Tekfen konseri, ‘Sesin Beden Üzerindeki Yolculuğu’ etkinliğiile devam edip, ‘Hükümsüz Caz’ konseri ile perdelerini kapattı.

Haber Merkezi

 

Bu yıl ‘dayanışma, iyileşme ve aydınlanma’ temaları ile perdelerini açan 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin son gününde katılımcılar keyifli anlara şahitlik etti. Etkinlikler Mezitli Mutlu Yaşam Köyü’nde ‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’ ile başladı. Perküsyon sanatçısı Emre Günay öncülüğünde yürütülen çalışmada çocuklar, damacana, baget ve pet şişeler ile ritim tutmayı deneyimlediler.

 

“ÇOCUKLARIN MÜZİĞİ İLE YARALARI SARMAK İSTEDİK”

Emre Günay, “Bu yıl festival çok daha özel ve anlamlıydı. Bu bölgede özellikle çocukların müziği ile yaraları sarmak istedik. Müziğin kalbi olan ritimle hem keyifli saatler geçirip, hem de kendi ritim orkestralarını birlikte oluşturarak doğa içinde kendi müzikal hikayelerini ortaya çıkardık. İnteraktif olarak gerçekleştirdiğimiz bu performans çocuklarımızı da mutlu ettiği için çok keyif aldık” dedi.

 

O DA TEKFEN’DEN ‘DAYANIŞMA’ TEMASINA KATKI

‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’nin ardından, O Da Tekfen projesi nefesli enstrümanlardan oluşan beşli topluluğuyla festivalin ‘dayanışma’ teması başlığı altında katkı sağladı. Her biri Tekfen Filarmoni Orkestrası üyesi olan Venüs Kovancısoy Güner (flüt), Ezgi Kaki (obua), Çağdaş Engin (klarnet),  Oğuzhan Güner (fagot), Volkan Kartal (korno) İlhan Baran, Paul Taffanel ve AugustKlughardt’ın eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

 

“KENDİ BEDEN ORKESTRANIZIN ŞEFİ OLUN”

Ardından Etnomüzikolog Arzu Haksun ve perküsyon sanatçısı Emre Günay, ‘Sesin Beden Üzerindeki Yolculuğu’ etkinliğini düzenledi. Etkinliğe ilişkin konuşan Arzu Haksun, “Bu etkinlik ile müziğin ve sesin bedenlerimize, hayatımıza etkileri üzerinde durduk. Bu bir müzik terapi ya da meditasyon seansı değildir. Bu, bir müziğin beden üzerindeki etkilerini anlatan, deneyimleten bir farkındalık atölyesidir. Katılımcılar seslerin ya da müziğin sihrini çözerek, kendi beden orkestralarının şefi olarak, duygu durumlarını kontrol altına almada kendi destekçisi olmanın yollarını keşfettiler. Festival kapsamında bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

HÜKÜMSÜZ CAZ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Türkiye’nin önde gelen caz solistlerinden biri olan Dilek Sert Erdoğan, kadın mahkumlara cezaevlerinde ulaşmak ve onların yaşamına bir umut olmak için yeşerttiği Hükümsüz Caz projesi ile sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Hem dünya klasiklerinden hem de Türkçe müziklerden oluşturduğu seçki ile izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatılan konserde Dilek Sert Erdoğan’a, piyanoda Rustam Rahmedov, saksafonda Serkan Altınok, bas gitarda Umut Oymak ve davulda Atalay Altınok eşlik etti.

 

“ANLAMLI BİR FESTİVALE İMZA ATTIK”

Etkinliklerin ardından konuşan 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Nuran Kurtuluş, “Bu yıl özellikle teması gereği çok anlamlı bir festivale imza attık. Festivalimize geçmişten bugüne emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, önümüzdeki yıl daha da üstüne katarak görkemli bir festival yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA