AKOB, sanat seminerlerine başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB, sanat seminerlerine başladı


 

Mersin’de faaliyet gösteren Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) Kültür Sanat Seminer Dizisi 1. Bölüm kapsamında Prof. Dr. Füsun Üstel ile bir araya geldi. Üstel seminerde “Kültür Politikası Kavramlar, Modeller, Tartışmalar” başlıklı bir sunum yaptı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB), Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) ve Mersin Kent Konseyi (MKK) paydaşlığında, AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi'nin ilkinde Prof. Dr. Füsun Üstel'in Ulaş Bayraktar moderatörlüğünde sunduğu “Kültür Politikası”nda Kavramlar, Modeller, Tartışmalar semineri yerel yönetim, üniversite, meslek odası ve iş dünyası temsilcileriyle, farklı sivil toplum örgütleri temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ev sahipliğinde yapılan seminerin açılışında, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Sınıfı öğrencilerinden Ecmel Neva Bildik ve Deniz Yakın, Rufina Usmanova’nın piyano eşliğinde bir dinleti gerçekleştirdiler.

Dinletinin ardından Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Demet Şaman Tarlakazan sunuş konuşmasını gerçekleştirdi. Moderatör Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, Prof. Dr. Üstel’i tanıttığı ve konu hakkındaki deneyimlerini içeren açılış konuşmasının ardından sözü Prof. Dr. Füsun Üstel’e bıraktı.

İki bölümlü olarak gerçekleştirilen seminerin ilk bölümünde Üstel, Kültür Politikası / Kavramlar Modeller Tartışmalar başlığı özelinde geniş çerçeveli bir Kültür Politikası analizi yaptı. Kültür politikasının tarihsel süreç içinde ortaya çıkışı ve gelişim süreci, kapsamı, belli başlı politika modelleri ve alandaki güncel tartışmalara değinip; demokratik kültür hakları çerçevesinde ulus-devlet-kültür ilişkisini değerlendirerek kültürel hakları temellendirdi.

Seminerin ikinci bölümü ise katılımcıların yoğun, etkin soruları ve Füsun Üstel’in kapsamlı cevapları ile interaktif olarak gerçekleştirildi. Seminere katkı sağlamış kurum ve kişilere teşekkür mektupları sunulması ve günün anlamına istinaden Prof Dr. Füsun Üstel'e AKOB hatırası olarak takdim edilen Heykeltıraş Hasan Canel'e ait ahşap yontu hediyenin verilmesi ile etkinlik sona erdi.

Meraklılarına, kültür ve sanat dostlarına, akademisyenlere, öğrencilere ve alanda çalışan profesyonellere ulaşması, yeni perspektifler oluşturması, kapsayıcılığı amaçlanan bu seminer, AKOB Kültür Sanat Seminerler dizisinin ardından gerçekleştirilmesi planlanan Mersin Kültür Sanat Sivil Girişimi Projesi için önemli bir başlangıç halkası olarak kayıtlara geçti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA