Yine Akkuyu NGS, yine zehirlenme vakası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yine Akkuyu NGS, yine zehirlenme vakası!


 

Mersin’de 14-15 Eylül’de binlerce işçinin yemekten zehirlendiği Akkuyu nükleer Santrali inşaatında yine aynı skandal yaşandı. İşçilerin, dün akşam yemeğinde verilen kıymalı patates yemeği nedeniyle zehirlendiği öğrenildi.

Haber Merkezi

 

Mersin'in Gülnar ilçesinde kurulumu devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) 14- 15 Eylül’de binlerce işçinin yemekten zehirlenmesinin ardından yeniden benzer bir durum yaşandı. İşçiler dün akşam (26 Eylül) yemeğinde verilen kıymalı patatesten zehirlendi.

Konuyla ilgili bianet'in ulaştığı Akkuyu NGS'de çalışan bir işçi, işçilerin akşam kaldıkları kampların farklı kamplar olduğunu, bu nedenle toplu bir zehirlenme vakası olmadığını; ancak zaten yemekten zehirlenmelerin artık santralde çalışan işçiler için “rutin” hâle geldiğini söyledi. “Gayriinsani” koşullarda çalıştıklarını belirten işçi, santralde ve akşamları kalınan kamplarda hiçbir hijyen kuralına uyulmadığını, tuvaletlerin ve duşların girilemeyecek durumda olduğunu belirtti.

13 GÜN ÖNCE BAŞKA VAKA

bianet'e bilgi veren Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır ise, 14 Eylül’de yaklaşık 300 işçinin öğle yemeğindeki tavuklu çorba nedeniyle zehirlendiğini hatırlatarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını göreve çağırdı.

Zehirlenme vakalarının Silifke ve Erdemli Devlet Hastanesi’ne geldiğini söyleyen Nesanır, şu an zehirlenen altı işçinin bu hastanelerde yattığı bilgisini verdi. Zehirlenme vakası nedeniyle yaklaşık 40-50 işçinin hastanelere başvurduğunu söyleyen Nesanır, hastanelerde yatan işçilerin genel durumunun ise iyi olduğunu belirtti.

Nesanır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “10 günde bir zehirlenme vakasıyla karşılaşmamız Akkuyu NGS’nin normali hâline gelmemeli. İşçi sağlığının gözetilmediğini bize gelen bilgilerden ve kamuoyuna yansıyan haberlerden biliyoruz. Bir önceki zehirlenme vakasının detaylarına dahi vakıf değiliz. Çünkü yetkililer, özellikle Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çıkıp konuya dair bir açıklama yapmadı.

O gün kaç işçi yemekten zehirlendi, kaçına tedavi uygulandı, kaçına yatış verildi, bilgi sahibi değiliz. Böyle olmamalı. Bakanlığın üzerine düşen sizleri de bizleri de bilgilendirmek, o santralin kapılarını basına açmak. İşçilerden sürekli duyduğumuz sorunlarla ilgili bir açıklama yapmak zorundalar artık.

İşçi sağlığının hiçe sayıldığı, sürekli yemekten zehirlenme vakalarının olduğu bu santralle ilgili kamuoyu açıkça bilgilendirilmeli.”

 

PERİHAN KOCA: İŞÇİLER SAHİPSİZ DEĞİL

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Perihan Koca da konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparak, yetkilileri göreve çağırdı: "Barınma, beslenme, hijyen, iş güvenliği ve sağlığı koşullarından yoksun olan Akkuyu ölüm santrali zehir saçmaya, işçileri sağlıklarından, canlarından etmeye devam ediyor. Ne var ki, devlet kurumları kapı duvar! Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamuoyunu bilgilendirme gereği bile duymuyor. İşçiler sahipsiz değil! Derhal açıklama yapın!"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA