Gebelik okulu açılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gebelik okulu açılıyor


 

Haber Merkezi

 

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, Mersin'de bir ilki başararak 'Gebelik Okulu'nu faaliyete geçiriyor...

Gebe vatandaşlarımıza imkan sunacak olan 'Gebelik Okulu' projesi tamamlandı. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi bünyesinde bir araya gelen alanında uzman 7 doktor özel yapılan çalışmalarla vatandaşlara hizmet verecek.

 

"AMAÇ, MUTLU VE HUZURLU ANNE ADAYLARI"

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Berker Kavşı, "Okulumuzun temel hedefi; Annelerin ve anne adaylarının mutlu, huzurlu ve bilinçli bir gebelik öncesi dönemi, gebelik süreci, uygun doğum eylemi ve lohusalık süreci yaşamalarını sağlamaktır. Gebe okulu çalışanlarımızı multidisipliner yaklaşım ile gebe bilgilendirme eğitimi almış, Kadın Doğum Uzmanı, Çocuk Sağlığı Ve Hastalkları Uzmanı, Ebe/Hemşire, Diyetisyen, Psikolog olarak belirledik. Hastanemizde bilgilendirme ekranındaki gebe okulu reklamı, poliklinik çalışanlarının yönlendirmeleri ve görsel ve yazılı medya organları sayesinde üreme çağındaki kadınlar gebe okulumuza ulaşabilirler. Hastanemizde gebe okuluna müracaat eden kişilerin gebe okulu kaydı yapılır" dedi.

 

"GEBELİK OKULU FAYDA SAĞLAYACAK"

Op. Dr. Kavşı, "İlerleyen dönemde gebelik planlayan kadınların ne gibi sorunlar ile karşılaşabileceği ve bunları engellemek için neler yapılması gerektiği hakkında eğitim alması, annelik sürecine psikolojik olarak yeterli hazırlığın yapılmasını ve organize edilmesini sağlayacağız. Temel amaçlarımız; gebelik öncesi, gebelik dönemi, doğum eylemi ve doğum sonrası süreçte sağlıklı beslenme eğitimi almasını sağlamak, gebelere doğum ve doğum sonrası dönemdeki duygusal durumları ile baş etmeyi öğretmek, doğum eylemi ile baş etmeyi öğretip, olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmektir.Doğum şekline karar verme konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak ,bebek bakımına yönelik becerileri kazandırmak, gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini, gebenin korku-ağrı-gerginlik döngüsünü kendi başına baş etme mekanizmasıyla yok etmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

 

"OKULA BAŞVURABİLİRSİNİZ"

Üreme çağındaki eğitim almak isteyen tüm kadınların 'Gebelik Okulu' na başvurabileceğini ifade eden Dr.Kavşı, "Egzersiz yapmaya engeli olmayanlar,riskli bir gebeliği olmayanlar,ağır psikiyatrik hastalığı olmayanlar, eğitime katılımda sürekliliği sağlayabilenler, gebe okuluna katılmak için onay veren bütün gebeler ücretsiz başvurabilirler" diye konuştu.

 

"EŞLER DE UNUTULMADI"

'Sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci için eşlerin de ne kadar önemli olduğunun farkındayız diyen Dr.Kavşı, "Dileyen tüm gebe okulu öğrencilerimin eşleri de derslerimize katılarak kendi üzerlerine düşen görevler konusunda eğitim alabilirler" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA