Mersin DOB perdelerini açıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin DOB perdelerini açıyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi(MDOB), yerleşik sahnesindeki ilk gösterimini daha önceki gösterimlerinde büyük beğeni toplayan “Damdaki Kemancı” müzikali ile yapacak.

Kişisel ve siyasal çatışmalar içinde karısı ve kızlarıyla yokluk içinde zor bela yaşayan Sütçü Tevye ve ailesinin yaşadıklarını anlatan müzikalin şarkı sözleri Sheldon Harnick’e, metni Joseph Stein’e ait. Bu muhteşem Broadway müzikalinin Türkçe çevirmenleri ise Aytuğ Ülgen ve Melis Yavuz.

Eserin rejisörlüğünü ünlü oyuncu ve yönetmen Volkan Severcan yaparken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen üstleniyor. Eserin dansları Mersin DOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Serbülent Biçer ile, Ankara MDT Sanat Yönetmeni Özgür Adam İnanç tarafından hazırlandı. Koro şefliğini Anıl Aydın’ın yaptığı eserin dekor tasarımı Hatice Kaptı, kostüm tasarımı Özlem Topuz, ışık tasarımı Tarı Deniz, video-projeksiyon tasarımı ise Umut Sinan Özdemir imzası taşıyor.

(Damdaki Kemancı Müzikalinin sahnelenme hakkı yazar ve çevirmen Joseph Stein &Jerry Bock & Sheldon Harnick temsilcisi ONK Ajans Fikir ve Sanat Eserleri A.Ş.’den devralınmıştır.)

Yaz döneminde Kültür Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Kültür Yolu Festivalleri ve turneler ile yurdun dört bir yanında seyircisinden kopmayan Mersin DOB 2023-2024 sanat  sezonunda da müzikal, bale, opera ve konserler ile sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Ekim ayında Mersin’ de sahnelenecek eserler ise şöyle;  “12 Ekim 2023 Perşembe saat 20:00’de Damdaki Kemancı(Müzikal), 

14 Ekim 2023 Cumartesi saat 20:00’de Don Kişot (Bale), 21 Ekim 2023 Cumartesi saat 20:00’de Don Kişot (Bale), 24 Ekim 2023 Salı saat 20:00’deRıgoletto(Opera), 26 Ekim 2023 Perşembe saat 14:00’te  Müze Konseri (Tarsus), 28 Ekim  ve 29 Ekim tarihlerinde ise; Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel gerçekleşecek olan görkemli konserler ile  Adana’da ve Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda izleyicisini bekliyor olacak. Mersin DOB ayrıca İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne 6 Ekim 2023 Cuma saat 20:00’de “Rigoletto (Opera)” ile AKM Türk Telekom Salonu’nda , 7 Ekim 2023 Cumartesi saat 20:00’de “Akdeniz Esintileri (Konser)” ile AKM Tiyatro Salonu’nda , 8 Ekim 2023 Pazar saat 20.00’de “Damdaki Kemancı (Müzikal)” ile AKM Türk Telekom Salonu’nda sahne alacak.

Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali’ne 17 Ekim 2023 Salı “Opera Akşamı”(Konser) Cemilpaşa Konağı’nda , 17 Ekim Salı “Senfonik Allegra” (Konser) Sezai Karakoç KKM’de , 18 Ekim 2023 Çarşamba “Şekeronya” Sezai Karakoç KKM’de  ve 19 Ekim 2023 Kütüphane’de , 19 Ekim 2023 Perşembe “Senfonik İncesaz” (Konser) ile Sezai Karakoç KKM’de sahne alacak.

Biletler  https://www.biletinial.comadresinden ve Sanatcepte uygulamasından ve Opera Gişelerinden temin edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA