Mersin’de kapanan Aile Sağlığı Merkezi var mı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de kapanan Aile Sağlığı Merkezi var mı?


 

Yüksek zamlar karşısında kira, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödeyemez duruma gelene Aile Sağlığı Merkezlerini TBMM’ye taşıyan Milletvekili Kocamaz, Mersin’de kapanan merkez olup olmadığını sordu.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) mesaiye başlaması ile çalışmalarına hız veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, bu defa da aile sağlığı merkezlerinin sorunlarını gündeme taşıdı.

TBMM başkanlığına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi veren Burhanettin Kocamaz, “Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru, acil tip teknisyeni ve temizlik personelinin kadro konusundaki talepleri her geçen gün artmaktadır. Yüksek zamlar karşısında Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Merkezlerinin kira, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödeyemez duruma gelmiştir.

Bu bilgiler ışığında; Kapılarına kilit vurma noktasına gelen Aile Sağlığı Merkezlerini içine düştükleri bu darboğazdan destek sağlayarak kurtarmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?

2022 yılı ve 2023 yılının ilk 7 aylık döneminde top kaç adet Aile Sağlığı Merkezi kapanmıştır? Kapanan bu Aile Sağlığı Merkezlerinin illerimize göre dağılımı hangi şekildedir? Mersin'de kapanan Aile Sağlığı Merkezi var mıdır?

Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve temizlik personelinin kadro konusundaki talepleri bulunmaktadır, bu taleplerini karşılamayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA