Yılın en iyileri Toroslar’da | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yılın en iyileri Toroslar’da


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, Uluslararası Kafkas Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği “Yılın En İyileri Programı’na” ev sahipliği yapacak.

7 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek Yılın En İyileri Programı’na; Sadiye Köyü Sosyal Tesis Açılışı, Kafes Filmi oyuncularının katılımı ile Kafes Filmi Özel Gösterimi ve Azamat Kafkas Halk Dansları Gösterisi de damga vuracak.

Uluslararası Kafkas Derneği tarafından Ankara’da geçtiğimiz yıl 13’üncüsü organize edilen Yılın En İyileri Ödül Töreninde, “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünün sahibi olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bu ödülü Mersin’in ve ilçenin tek Çerkes Köyü olan Sadiye’nin yiğit insanlarına armağan etmişti.

Başkan Yılmaz, bu kez de Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Çerkesleri Toroslar’da ağırlayacak.

 

“SADİYE KÖYÜ SOSYAL TESİS AÇILIŞI”

Toroslar Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Uluslararası Kafkas Derneği’nin işbirliğinde düzenlenecek olan program, 7 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’da Sadiye Mahallesi’nde Sosyal Tesis açılışıyla başlayacak.

Kafkasya’da yaşanan soykırımın ardından anavatanlarından sürgün edilen Çerkeslerin kurduğu Sadiye Mahallesi’nde kültürlerini yaşatan mahalle sakinleri, açılış programında soydaşlarıyla buluşacak.

 

“YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ‘KAFES’ FİLMİ ÖZEL GÖSTERİMİ”

Program, başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu, Fırat Şahin ve Tolga Yüce gibi isimlerin yer aldığı “Kafes” Filmi’nin özel gösterimi ile devam edecek.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 14.30’da yapılacak özel gösterime; filmin yapımcısı Bülent Aydoğan, oyuncuları Turgut Tunçalp, Tolga Yüce ve Murat Çağlar da katılacak.

 

“AZAMAT KAFKAS HALK DANSLARI GÖSTERİSİ”

Film gösteriminin ardından Azamat Kafkas Halk Dansları Topluluğu da sahne alacak. Saat 17.15’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programda, topluluk Kafkasya’nın en güzel melodileri ile unutulmaz bir dans gösterisi sunacak.

 

BAŞKAN YILMAZ, TÜM HEMŞEHRİLERİNİ DAVET ETTİ

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Uluslararası Kafkas Derneği ile birlikte Sadiye Mahallesi’nde ve Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenleyecekleri programa tüm hemşehrilerini davet etti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan Çerkes vatandaşları Toroslar’da ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yılmaz; “Çerkesler, yaşayışlarıyla ve kültürleriyle örnek, yiğitlikleri ve kahramanlıklarıyla da destan olmuşlardır. Anavatanlarından bir soykırımla sürgün edilen bu yiğit insanlar, bu kadar sıkıntının, yokluğun içinden gelmişler Anadolu’da vatan savunması yapmışlardır. Birlik ve beraberlik içinde, bu cennet vatanda ay yıldızlı al bayrağımızın altında var olmaya devam edecekler. Çerkes Sürgünü’nde, vatan savunmasında şehit olan, hayatını kaybeden tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 7 Ekim Cumartesi günü Toroslarımızda Çerkes kardeşlerimizle bir orada olacağımız etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi de bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA