’Akdeniz ortak coğrafyamız, kırılgan bir ekosistem’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’Akdeniz ortak coğrafyamız, kırılgan bir ekosistem’


 

Mersin’e gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "Akdeniz’in ne kadar önemli olduğunu da gördük, Akdeniz ortak coğrafyamız, kırılgan bir ekosistem. Sizden çok şey öğrendik, Avrupalı ortaklarınızla da çalıştığınızı, birlikte iş birliği yaptığınızı öğrendik" dedi.

HÜSEYİN YILDIZ

 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, beraberinde 11 Avrupa ülkesinin Ankara büyükelçisinin der yer aldığı kalabalık bir heyetle Mersin Erdemli'de bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünü ziyaret etti. Burada Enstitü Müdürü Prof. Dr. Barış Sahiloğlu ve diğer araştırmacılardan bilgi alan Meyer-Landrut, daha sonra deniz canlıları müzesi ile sahili gezerek açıklamalarda bulundu.

 

"SİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut açıklamasında, "Ben ve Ankara'dan gelen Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerini kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bugün gerçekten deniz bilimleri enstitüsünde oldukça ilginç bir gün geçirdik. Akdeniz'in ne kadar önemli olduğunu da gördük. Akdeniz ortak coğrafyamız, kırılgan bir ekosistem. Dolayısıyla mutlaka korumamız gerekiyor ki gelecekte de yaşamımızın bir parçası olmaya devam edebilsin. Sizden çok şey öğrendik, Avrupalı ortaklarınızla da çalıştığınızı, birlikte iş birliği yaptığınızı öğrendik. Umuyoruz, bu çalışmalar ve iş birlikleri de devam eder" diye konuştu.

 

"MAVİ EKONOMİYE YÖNELİK FIRSATLARI DA KENDİLERİNE AKTARDIK"

Ziyaret için teşekkür eden Enstitü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, "Bizim için büyük bir motivasyon, büyük bir destek oldu kendilerinin ziyaretleri. Ziyaret sırasında burada yaptıklarımızı aktarma imkanı bulduk. Bölgeyi, denizlerimizi, denizlerin üstündeki farklı baskıları, denizlerin kırılganlığını anlattık. Ama bunun yanında mavi ekonomiye yönelik fırsatları da kendilerine aktardık. Birçok Avrupa Birliği projesini kurumumuz yürütmekte. Bu çerçevede Avrupa Birliği ülkeleriyle oradaki meslektaşlarımızla bu işbirliğini nasıl artırabiliriz bunun üzerine de biraz kafa yorduk. Bu iş birliğini artırma yönünde de bir yol haritası hazırlayıp kendilerine en kısa sürede ileteceğiz. Kendileri de bunun destekleyeceklerini belirttiler" ifadelerini kullandı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA