Araştırınca ne oluyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Araştırınca ne oluyor?


 

Mersin’de inşaatı devam eden ve sık sık iş kazalarının ölümle sonuçlandığı Akkuyu Nükleer Güç Santralinde bir haftayla arayla yaşanan iki olay sonrası şirketin inceleme başlatıldığı açıklaması tepkiye neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında yaşanan iş kazalarının ardı arkası kesilmiyor.

Akkuyu’da son olarak Cumartesi günü inşaat sahasında görev yapan müteahhitlik şirketi çalışanı bir işçi, yüksekten düşerek ağır yaralandı. Yaralı işçi, mesai arkadaşlarının yardımı ile ambulansa taşınarak hastaneye kaldırıldı.

Akkuyu NGS sahasında geçtiğimiz hafta yine bir 1 işçi iskeleden düşerek hayatını kaybetmişti.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayla ilgili Akkuyu Nükleer A.Ş.'den yapılan açıklamada, NGS şantiyesinde bir müteahhitlik şirketi çalışanının hareket halindeyken yüksekten düşerek yaralandığı hatırlatıldı. Yaralanan çalışanın, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Mersin Şehir Hastanesine nakledildiği ifade edilen açıklamada, "Olayın nedenlerinin tespit edilmesi için bir komisyon oluşturulmuştur. Akkuyu Nükleer A.Ş, bu komisyonun elde edeceği sonuçlara göre iş güvenliği ve işçi koruma gerekliliklerinin ihlal edilmesinden sorumlu bulunanların adalet önüne çıkarılması için gereken yasal yollara başvuracaktır. Akkuyu NGS projesinin uygulanmasında birinci öncelik, güvenli çalışma koşullarının sağlanmasıdır. Akkuyu Nükleer A.Ş., projede yer alan tüm taşeron kuruluşların da bu ilkeye uymasını talep etmektedir" denildi.

 

SONUÇLAR KAMUOYUNA AÇIKLANMIYOR

Ancak sık sık gerek işçilerin kötü çalışma koşulları, yemekhane ve yatakhanelerde insanı olmayan ortamlarda yaşamaya zorlanmasına dair tepki çeken görüntülerle gündeme gelen inşaat sahasında yaşananlara Akkuyu NGS Şirketinin dair sorumluluk almaktan kaçınması tepki çekiyor. Sık sık topu taşeron firmalara atarak, ‘inceleme başlatıldı’ demekten öteye gitmeyen açıklamalara imza atan şirket, bu araştırmaların sonuçlarını ise kamuoyuyla paylaşmaktan kaçınıyor.

 

ADI AKKUYU AMA ASLINDA KARAKUYU

İşçiler ise yaşananlara isyan ediyor. Kazaların gündem olması sosyal medyada tepkilerini dile getiren bölge sakinleri de destek açıklamaları yapıyor. Son olay sonrası sosyal medyada öne çıkan paylaşım, “Adı Akkuyu nükleer santrali ama kendisi Karakuyu. Neredeyse hafta en az 1 işçiyi yutuyor. 5 gün önce bir işçi öldü, bugün bir işçi yüksekten düşerek ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Akkuyu NGS durdurulsun, nükleer santraller kapatılsın” içerikli mesaj oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA