Mersinli akademisyene TÜBİTAK desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli akademisyene TÜBİTAK desteği


 

MEÜ Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülay Altun Oğraş’ın araştırmacı olduğu projeye TÜBİTAK desteği verildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülay Altun Uğraş ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı doktora öğrencisi Gamze Bozkul’un araştırmacı olduğu “Deprem sonrası çadır kentlerde ve konteyner evlerde yaşayan ailelere yönelik geliştirilen mobil uygulamanın yanık önleme ve ilk yardım bilgisi ile yanık gelişimine etkisi” isimli proje, TÜBİTAK 1002-B kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 

Bu proje kapsamında deprem sonrası çadır kentlerde ve konteyner evlerde yaşayan ailelere yönelik geliştirilen yanık önleme ve ilkyardım mobil uygulamasının, ailelerin yanığı önleme ve ilkyardım bilgisi ile mobil uygulama sonrası ilk iki ay içinde yanık gelişimine etkisi belirlenecek.

Projeyle, ailelerin yanığa yönelik bilgi düzeyinin artırılması ile yüksek maliyet gerektiren yanık yaralanmaları engellenmesi ve/veya sıklığının azaltılması ve hastaneye başvuruların azaltılması, sınırlı yanık ünitesi kaynaklarının daha etkin kullanılması, bakım giderlerinin artması önlenecek. Projenin bu alanda gerçekleştirilecek çalışmalara rehberlik etmesi de hedefleniyor.

Proje kapsamında iki adet lisansüstü öğrenci de burs alabilecek ve ilgili alanda öğrencilerin yetişmesi de sağlanacak.

Proje ekibi şu şekilde: Dr. Öğr. Üyesi Sabri Karahan (Proje Yürütücüsü) / Harran Üniversitesi, Sağlık Bilimler Fakültesi, Hemşirelik Bölümü. Doç. Dr. Gülay Altun Uğraş (Araştırmacı) / Mersin Üniversitesi, Hemşirelik Fakültesi, Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı. Arş. Gör. Gamze Bozkul (Araştırmacı) / Mersin Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Hemşirelik Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi/Tarsus Üniversitesi, Sağlık Bilimler Fakültesi, Hemşirelik Bölümü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA