MEÜ’de 18 yılda 2 bin öğrenci Erasmus’tan yararlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’de 18 yılda 2 bin öğrenci Erasmus’tan yararlandı


 

Haber Merkezi

 

Tüm dünya ile aynı anda 9-14 Ekim tarihlerinde kutlanan Erasmus 2023 Günleri (ErasmusDays), Mersin Üniversitesi’nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus programından yararlanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikler yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Üniversite Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörlüğü tarafından ilk kez Mersin’de düzenlenen etkinlikler, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde program tanıtım sunumları, öğrenci deneyim paylaşımları ve farklı ülkelerden üniversiteye Erasmus Programı kapsamında gelen öğrencilerin konuşmaları ile başladı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı konuşmasında “Globalleşme” tanımından bahsederek insan ve işgücü hareketliliğinin önemine değindi. Prof. Dr. Yağcı, kendisinin de değişim programlarından öğrenci ve personel olarak faydalanan bir kişi olarak bu programlara katılmanın kişilere kattığı değerleri vurguladı.

 

18 YILDA 2 BİN ÖĞRENCİ ERASMUS’TAN YARARLANDI

Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Banu Es Yılmaz ise, Mersin Üniversitesi Erasmus Birimi olarak 2004/2005 Akademik Yılından beri hizmetlerini sürdürdüklerini ve bu tarihten beri 2000’den fazla sayıda öğrencinin programdan faydalandığını belirterek ErasmusDays etkinliğine katılım sağlayan tüm konuklara teşekkür etti.

Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörlüğü Erasmus Birimi personeli Öğr. Gör. Ayşe Banu Akdoğan da Erasmus Öğrenci Hareketliliği bilgilendirme sunumu yaparak programın başvuru koşulları ve süreçle ilgili bilgiler verdi.

Sunumlar sonrasında Üniversite Cumhuriyet Alanında devam eden etkinliklerde, kurulan Erasmus Birimi standında ilgilenen öğrencilere detaylı bilgiler verilirken, Erasmus Programı ile gelen öğrencilerin kendi ülkelerini tanıttığı stantlara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Stantları ziyaret ederek öğrencilerle görüşen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörü Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman’a ve tüm ekibe teşekkürlerini iletti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA