Üniversiteli paylaşımlı oda ile barınmaya çalışıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversiteli paylaşımlı oda ile barınmaya çalışıyor!


 

Haber Merkezi

 

Üniversitelinin sorunu barınma! Özellikle kira ve yurt ücretleri öğrencileri zorlarken İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyu TBMM’ye taşıyarak, çözüm çağrısı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Kocamaz, “Üniversitelere kayıt yaptıran öğrenciler KYK yurtlarında yer bulamadıkları için yüksek kira artışları karşısında ev ve oda yerine bundan böyle "bunları da gördük" dedirtecek şekilde yatak ve ranza kiralama dönemi başlamıştır. Yüksek kira fiyatları yüzünden özel yurtlarda kalamayan ya da tek başlarına kiralık eve çıkamayan öğrenciler bazı illerimizde ‘paylaşımlı ev’ ve ‘paylaşımlı odalara’ yönelmiştir.

 

“BURS VE KREDİ MİKTARI KONUSUNDA BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI?”

Bu bilgiler ışığında; Ülkemizde öğrencilerin en önemli sorunlardan birisi haline gelen kira artışlarına ve yüksek kira fiyatlarına ne zaman ve nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz? Bu haliyle, bırakın öğrencilerin yüksek kiralarını karşılamayı, yapılan son ulaşım zamlarından sonra öğrencilerin ulaşım masraflarını bile karşılayamayan burs ve kredi miktarı konusunda bir çalışmanız var mıdır?

Yatak ve ranza kiralama, "paylaşımlı ev" ve "paylaşımlı oda" uygulamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Öğrencileri bu durumdan kurtarmak ve rahat bir ortamda eğitimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla öğrencilere kira desteği sağlamayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA