Tarsus bütçesini borçlanmadan yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus bütçesini borçlanmadan yaptı


 

Tarsus Belediyesi’nin 2024 yılı mali bütçesi 3 milyar 96 milyon 638 bin TL olarak kabul edildi. Bütçenin, meclisin daha önce aldığı kararlar doğrultusunda gayrimenkul satışından sağlanacak gelirlerle denklik sağlanması sonucu borçlanma yapılmadan oluşturulduğu görüldü.

Hediye Eroğlu

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin ekim ayı ikinci oturumu belediye konferans salonunda yapıldı.

İlk olarak 2024 Mali Yılı Performans Programının görüşüldüğü toplantıda daha sonra 3 milyar 96 milyon 638 bin TL’ye çıkarılan 2024 Mali Yılı Bütçesinin görüşüldü.

 

MHP ENDİŞELİ DE OLSA ‘EVET’ DEDİ

MHP grubu, bütçe oylaması öncesi kısa bir açıklama yaparak, “Sermaye gelirlerinin yüzde 50’sinden fazlasının gayrimenkul satışından elde edileceği görülmektedir. Bu sebepten bütçe denkliği sağlanmasında endişelerimiz olsa da bu bütçeye ‘evet’ oyu vereceğiz” ifadelerini paylaştı.

Bunu üzerine belediye bürokratları gelir bütçesinin gayrimenkul satışları ile 4 milyarın üzerinde çıkmasına rağmen bütçe denkliği sağlanması için 3 milyara çekildiğini belirterek, “Bütçede meclis kararı alınan yerlerin satışı ile ilgili bir problem çıkacağını düşünmüyoruz. Gelir gider denkliğimizi borçlanmaya gitmeden sağlamış bulunmaktayız” bilgisi verdi.

 

“BORÇLANMA OLMADAN BÜTÇE YAPMAK GURUR DUYULACAK BİR BAŞARI”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da, “Aslında gurur duyulacak olan borçlanmaya gitmeden bir bütçenin oluşturulması çok önemli. Burada bilirkişi fiyatları, bankalar ve uzmanlarca ortaya konuldu. Kendi kafamıza göre fiyat belirlemesi yapmadık” dedi.

 

BÜTÇEDE ASLAN PAYI YATIRIMIN OLDU

Bütçede; genel kamu hizmetlerine 1 milyar 477 milyon 86 bin TL, ekonomik işler ve hizmetlere 5 5 milyon 512 bin TL, çevre koruma hizmetlerine 518 milyon TL, iskan ve toplum refahı hizmetlerine 1 milyar 205 milyon TL, sağlık hizmetlerine 87 milyon TL, dinlenme, kültür ve din hizmetlerin 211 milyon 460 bin TL, eğitim hizmetlerine 13 milyon 115 bin TL, sosyal güvenlik ve yardım hizmetlerini 4 milyon TL ayrıldı.


BÜTÇEYİ SERMAYE GELİRLERİ SIRTLADI

Belediyenin 2024’te vergi gelirlerinin 243 milyon 472 bin TL, teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinin 125 milyon TL, bağış ve yardımların 23 milyon TL, diğer gelirlerin 1 milyar 535 bin TL, sermaye gelirlerinin 1 milyar 608 milyon TL olarak beklendiği açıklanarak bu şekilde oylandı ve kabul edildi.

 

HARCAMALAR 3 AYLIK PLANLANDI

2024 yılı harcama programı kapsamında ise 3 aylık dönemler üzerinden oylandı. Ocak, Şubat Mart ayı giderleri 677 milyon 699 bin TL olarak kabul edildi. İkinci üç aylık Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 717 milyon 699 bin TL ve 3’üncü 3 aylık Temmuz, Ağustos ve Eylül 829 milyon TL, 4’üncü 3 aylık Ekim, Kasım ve Aralık ayları için ise 816 milyon TL olarak oylandı.

Bütçe, AKP ve MHP’den bazı isimlerin red ve çekimser kalması sonucu oy çokluğuyla kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA