Marina Vista’nın intikamı Zafer Çarşısı ile alındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Marina Vista’nın intikamı Zafer Çarşısı ile alındı


 

Marina Vista’da yaptığı inşaat nedeniyle önceki gün Akdeniz Belediyesi’nin kaçak tutanağı tuttuğu Büyükşehir Belediyesinden, Zafer Çarşısı hamlesi geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer, mahkeme süreci devam etmesine rağmen yıkım kararı aldığı çarşının gece operasyonuyla elektriğini kestirip, sabah yer göstermeden tahliye edilmesi için bölgeye ekipler gönderdi. Polisin yığıldığı çarşıda tahliye başlatıldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile AKP’li Akdeniz Belediyesi arasındaki gerilim tırmanıyor. Geçtiğimiz günlerde belediye hizmet binası yapmak için 3 yıldır inşaat yaptığı Marina Vista’ya giden Akdeniz Belediyesi ekipleri, Büyükşehir için kaçak inşaat tutanağı tuttu. Büyükşehir ise bunun intikamını mahkeme süreci devam eden Kırmızı Lacivert İşhanı altındaki Zafer Çarşısının tahliye süreci başlatarak almak için harekete geçti.

 

İSTİKLA CADDESİ’NE POLİS YIĞILDI

Deprem bahanesiyle hakkında yıkım kararı bulunan ancak esnafın yargıya giderek hukuk mücadelesi başlattığı Kırmızı Lacivert İşhanı altındaki Zafer Çarşısının boşaltılması için ilçe belediyesi Akdeniz’e resmi yazı gönderen Büyükşehir, dün gece öncelikle Toroslar Edaş’a gönderdiği yazı ile esnafın elektriğini kestirdi.

Ardından sabah saatlerinde Akdeniz Belediyesi ekiplerini tahliye için göreve çağıran Büyükşehir, itfaiye ve polis eşliğinde dükkanların boşaltılmasını istedi. İstiklal Caddesi üzerinde geniş güvenlik önlemi alan çok sayıda polisin TOMA ile önlem alması dikkat çekti.

ESNAF DİRENDİ AMA OLMADI

Duruma tepki gösteren ve yargı sürecinin devam ettiğini hatırlatan esnaf tahliyeye direnmek istedi ancak başarılı olamadı. Ekipler tahliye için verilen sürenin dolduğunu savunarak, dükkanların boşaltılmasını istedi ve dükkanları mühürledi.

Bir yandan dükkanlarını toplamaya başlayan esnaf yaptığı açıklamalar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sert tepki gösterdi.

“VAHAP SEÇER, ESNAFA ÇÖZÜM BULMADAN ÇARŞI ESNAFINI SOKAĞA ATTI”

Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, halen kiracısı oldukları ve devletine vergisini ödemeye devam eden çarşı esnafının yer gösterilmeden Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bahane edilerek çıkarılmasına tepki gösterdi.

Filistin’e saldırılar nedeniyle Milli Yas edilen günlerde gece yarısı operasyonuyla elektrikleri kesilerek, mağdur edildiklerini söyleyen Algüllü, “Şahsi iş yerim binanın altında olup elektriklerin kesilmesi sonucu içerisindeki mobilyalarım sular altında kalmıştır. Büyükşehir Belediyesi esnafa zulüm yapmaktadır. Maalesef 7 aydır tüm çabalarımıza rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, esnafa çözüm bulmadan çarşı esnafını sokağa atmıştır. Biz ulusal esnaf yas gününde Suriyeli esnaflara yardımcı olunurken ruhsat alınmazken, vergide indirim yapılırken 40 yıllık vergi, oda kaydı devam eden Türk esnafların bu şekilde sokağa atılmasını protesto ediyoruz.

 

“VAHAP SEÇER SEN SÖZÜNÜN ADAMI DEĞİLSİN, HAKKIMIZ HELAL ETMİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e şu çağrıyı yapıyoruz, Çarşı esnafları olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Yargıda devam eden davalarımız var. Hukuksuz olarak yapılan bu tahliyeyi kınıyoruz. Hakkımızı da helal etmiyoruz. Vahap Seçer sen sözünün adamı değilsin. Bu esnafa ‘Çözüm bulacağım’ diye söz vermiştin. Esnafa hiçbir çözüm bulunmadan sokağa atılmasına seyirci kalıyorsun, sana yazıklar olsun. Biz dükkanlarımızı boşaltacağız ama sokakta kalan esnafı, işsiziz kalan işçi kardeşlerimin mücadelesini vereceğimize dair namus ve şeref sözü veriyoruz” dedi.

 

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA