Rektör Yaşar, topu önceki döneme attı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rektör Yaşar, topu önceki döneme attı


 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, göreve geldikten 9 ay sonra basınla buluştu. Sayıştay’ın yönetimde olduğu önceki döneme ait üniversitenin ödediği tazminatların takibinin yapılmadığı bulgularını değerlendirmekten kaçınan Yaşar, YÖK tarafından üniversiteye yönelik her hangi bir soruşturma olup olmadığı sorusuna ise kendi dönemine ait bir soruşturma olmadığı yanıtı verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Üniversitesi’nde 9 ay önce Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın görev süresi dolması ile cumhurbaşkanlığı kararı sonrası rektörlük görevine getirilen Prof. Dr. Yaşar, 9 ay sonra 285’inci günde kent basını ile buluştu.

Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısında göreve gelmesinden buyana yaptığı çalışmaları anlatan ve hedefleri ile ilgili bilgi veren Yaşar, soruları da yanıtladı.

 

YILLARDIR YÖNETİMDE AMA…

Yıllardır üniversite yönetiminde yer alan yaşar, “Benim hedefim; evrensel ölçütler çerçevesinde bilimsel çalışmalar yapan, liyakati esas alan, projeler üreten, öğrencileri sektörde tercih edilen ve kentle bütünleşen bir üniversite yaratmaktır” demesi dikkat çekti.

Mersin Üniversitesi’nin bin 764 akademik personel, 3 bin 541 idari personel ve 46 bin 187 öğrenciden oluşan büyük bir aile olduğunu söyleyen Yaşar, “üniversitemizde 18 fakülte, 8 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 39 araştırma merkezi bulunmaktadır. Bu akademik birimlerimizden 283 ön lisans, 146 lisans, 146 yüksek lisans, 67 doktora, 2 sanatta yeterlilik programı ve 18 tane de disiplinler arası lisans üstü program bulunmaktadır. Bugüne kadar üniversitemizin 117 bin 977 mezununu uğurladık. Mezunlarımız ülkemizin dört bir yanında bizleri başarıyla temsil etmektedir. MEÜ ailesi içinde aynı zamanda 84 farklı ülkeden 2 bin 739 yabancı uyruklu öğrenci yer almaktadır” dedi.

 

“DEPREMDE SEFERBER OLDUK”

Görevinin 28’inci gününde Türkiye’nin deprem acısı yaşadığını ve üniversite olarak depremin yarasını sarmak için seferber olduklarını belirten Prof. Dr. Yaşar, afet bölgesinden gelen yaklaşık 5 bin depremzede yaralı vatandaşın sağlıklarına kavuşabilmeleri için hizmet verdiklerini söyledi. Bunu yanı sıra barınma, beslenme, eğitim ve psiko sosyal anlamda destek çalışmaları da yaptıklarını aktaran Erol Yaşar, toplana ayni yardımların da deprem bölgesinde ki illere dağıtıldığını ayrıca bölgeye uzman ekipler gönderildiğini söyledi.

Deprem sonrası 2023’de uzaktan eğitimin sekteye uğramaması için uzaktan eğitim ile 9 bin 900 aktif ders açıldığını da aktaran yaşar, bin 210 akademisyenin uzaktan eğitim ile ders verdiğini belirterek, 33 bin 58 öğrencinin ders kaydı gerçekleştirdiğini bildirdi.

2023-2024 güz döneminde ise yüz yüze eğitime geri döndüklerini söyleyen Rektör Yaşar, “Kampüsümüz ve şehrimiz öğrencilerimiz ile daha güzel. Umarım bu birliktelik kesintiye uğramadan devam eder” dedi.

 

REKTÖRLÜKTEKİ 285’İNCİ GÜNÜNDE KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKTI

Rektörlük görevinin 285’inci gününde olduğunu anımsatan Prof. Dr. Yaşar, konuşmasını bu süreçte üniversitede gerçekleşen projelerden bahsederek sürdürdü. Rektörlük görevine geldiği günden itibaren akademik ve idari kadroda bir çok projeye imza attığını söyleyen Yaşar, “Yaklaşık 9 aylık süreçte Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) destekli 64 tez projesi, 47 araştırma projesi ve 8 TÜBİTAK projesi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ulusal ve uluslararası platformlarda işbirliği çalışmalarını sürdürmektedir. 2023 yılı içerisinde 30 işbirliği, 8 erasmus projesi ve 135 erasmus ikili anlaşması imzalandı. İşbirliği anlaşmalarının arttırılması için çalışmalarımız yoğun bir biçimde devam etmektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA