Mersin’i Adana depremi korkusu sardı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’i Adana depremi korkusu sardı


 

Prof. Dr. Yücel Yılmaz’ın, “Sıkışan fay Adana’yı vuracak!” çıkışı Mersin’de korkuya neden oldu. “Mersin’de deprem hazırlığı var mı?” soruları yeniden gündemde öne çıkarken özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili ilgisizliği tepki çekiyor.

Hediye Eroğlu

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremi hakkında konuşan Prof. Dr. Yücel Yılmaz, depremin sebebinin Anadolu levhasını sıkıştıran Arap levhası olduğunu söyledi. Sıkışan levha ve fayların Adana için tehlikeli olduğunu da ekleyen Yılmaz, 'Büyük ihtimalle gelecek fay Adana'yı vuracak' ifadelerini kullandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji ve Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Yılmaz, 6 Şubat'ta yaşanan depremler ve sonrası hakkında konuştu.

Yücel Yılmaz, "Arap levhası tıpkı buldozer gibi doğuyu sıkıştırıyor. Sıkışmadan kaynaklanan enerji Toroslar’da bir dirençle karşılaşarak giderek artan bir sıkıştırma geçiriyor. Kahramanmaraş’ta böyle bir sıkışmadan dolayı üst üste iki büyük deprem oldu” ifadelerini kullandı.

Gelecek önemli fay Adana'yı vuracak" diyen Yılmaz, faylardaki sıkışmanın güneye inebileceğini belirtti. Yücel Yılmaz konuşmasının devamında, "Antakya'da fay hattının nasıl cetvelle çizilmiş gibi dümdüz olduğunu görüyorsunuz. Sıkışmadan olabilecek deprem bize onu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Kuzey Anadolu Fay Hattı için, 'Dünyanın en büyük fay hatlarından birisi' diyen Yılmaz, "Fayın iki kolu da Marmara Denizi'ne giriyor. Bu da akıllara 'Marmara Depremi olacak mı?' sorusunu getiriyor” dedi.

Prof. Dr. Yücel Yılmaz, beklenen İstanbul depremi hakkında da konuştu. Yılmaz düşüncelerini, "İstanbul depremi kaçınılmaz. İstanbul'u ve çevresini etkileyecek bir deprem olacak mı? Olacak. İstanbul'u buna hazırlamak lazım" şeklinde belirtti.

 

MERSİN’DE DEPREM HAZIRLIĞI VAR MI?

Prof. Dr. Yücel Yılmaz’ın açıklamaları Mersin’de de korku ve paniğe neden oldu. Deprem bugüne kadar ne yapıldığı, ne gibi önlemler alındığı ve yapılması gerekenlere ilişkin çalışmalara ilişkin soru işaretlerini yeniden gündeme taşıdı.

Özellikle zemin sıvılaşması riski ve kalitesiz yapı stoğu nedeniyle büyük korku yaşanan Mersin’de depreme karşı ne gibi çalışmalar yapıldığına dair ilgili kurum ve kuruluşların sessizliği endişeleri arttırıyor.

Risk analizleri ve yapılması gerekenlere ilişkin çalışmaların kamuoyuyla paylaşılmaması, önlem ve tedbir adına neler yapıldığı bilinmezken, yönünü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere çeviren Büyükşehir başta olmak üzere belediyelerin ve yetkililerin konuya duyarsızlığı tepki çekiyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA