Büyükşehir’de güç savaşı mı yaşanıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’de güç savaşı mı yaşanıyor?


 

CHP’li Vahap Seçer yönetimindeki, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde neler oluyor? Suların durulmadığı Büyükşehir’de iki daire başkanını görevden alınması sonrası Genel Sekreter Olcay Tok’un görevden istifa ettiği öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık skandallarla gündeme gelen CHP’li Vahap Seçer yönetimindeki, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde sular durulmuyor!

 

ADETA TEK ADAM OLDU!

Seçer göreve seçildikten sonra yakın ekibinde yer alan emniyet kökenli Olcay Tok, kısa sürede büyük yetkilerle donatıldı. Yaklaşık iki yıl vekaleten yürüttüğü genel sekreterlik görevi için geçen yıl Temmuz ayında asaleten ataması yapılan Olcay Tok, ayrıca pek çok birimin bağlanması ile adeta belediyede tek adam haline gelmesi ile eleştirildi. Tok’un yetki ve sorumluluğunun her geçen gün artması Seçer’in yakın ekibindeki pek çok ismi rahatsız ederken özellikle son daire başkanlarının görevden alınması operasyonu bardağı taşıran son damla oldu.

 

GÜÇ SAVAŞI MI YAŞANIYOR?

Göreve geldiği 2019 seçimlerinden buyana seçtiği kadroları ile sik sık problem yaşayan ve değiştirmek zorunda kalan son olarak da usulsüzlük iddiasıyla görevden alınan daire başkanları, belediyedeki kavgayı büyüttü.

İddialara göre belediye yönetiminde kendi başına aldığı kararlar sonucu operasyonlar yapan Tok’ın, Vahap Seçer’in yakın ekibi Doğukan Uyan ve Tolga Gökçeli ile karşı karşıya geldiği öne sürüldü.

Yerel seçimlere 5 ay kala Beçer’in Uyan ve Gökçeli tarafında yer alması ile Tok’un istifa resti çektiği ve yıllık izne ayrıldığı gündeme geldi. Ancak ilerleyen saatlerde istifanın kabul edileceği yönünde duyumlar ağırlık kazandı.

 

KARŞI KARŞIYA GELEN BARINAMADI

Olcay Tok ile karşı karşıya gelenlerin barınamadığı yer haline gelen Büyükşehir’de, geçmişte ki uygulamalar da yeniden gündem oldu.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vahap Seçer’e yakınlığıyla bilinen Genel

Sekreter Yardımcısı Olcay Tok’un şaşırtan yükselişi sürüyor.

Genel Sekreter Yardımcısı olarak ilk atandığı zamanlarda dönemin Sosyal Hizmetler Daire

Başkanı Necdet Tamamoğulları ile yaşadığı sürtüşmenin ardından Tamamoğulları’nın istifasıyla gündeme gelen Olcay Tok, Büyükşehir’deki şaşırtan yükselişini Genel Sekreterlik

koltuğuna oturarak sürdürmüştü.

Ayrıca CHP’li Seçer tarafından Genel Sekreter Yardımcılığına atanan Olcay Tok, dönemin Genel Sekreteri Ali Müfit Bayram’ın istifasının ardından Genel Sekreterliğe “vekaleten” atanmıştı. Genel Sekreterlik koltuğuna oturan Tok’un Genel Sekreter Yardımcısı koltuğundaki yeri de boşaltılmamıştı.

Ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy’un görevden alınmasının ardından boşalan koltuğa atama yapılmayarak, o koltuğun da tüm yetkilerinin Olcay Tok’a aktarılmasına kamuoyundan tepki gelmişti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA