Yenişehir’den skandal tahsis! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir’den skandal tahsis!


 

Yenişehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Abdullah Özyiğit’in ‘kütüphane’ yapılacak diye 2 bin metrekarelik belediye hizmet alanı ve yeşil alanı olan araziyi ticaret artı konut imarı ile 25 yıllığına bir şirkete tahsis etmesi isyan ettirdi! Alana 18 katlı bina dikmeye hazırlanan şirket yasal süreç tamamlanmadan bölgeyi çitle çevirerek kapattı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde CHP’li belediye yönetiminin yaptığı imar değişikliği isyan ettirdi.

CHP’li Abdullah Özyiğit yönetimindeki belediye, kentin en değerli bölgelerinden Eğriçam’da imar durumu belediye hizmet alanı ve yeşil alan olan bir alanının imar durumunu ticaret artı konuta çevirdi! Alana 18 katlı bina dikilmesi için izin verildi.

Belediye yönetimi daha sonra meclisten çıkardığı karar ile alanı ‘Kütüphane yapacağım’ diye talepte bulunan bir firmaya 25 yıllığına tahsis etti. Ancak söz konusu firmanın bölgeye ticari sosyal tesisler yapmak istediği ortaya çıktı! Duruma CHP’li Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız’dan tepki geldi.

 

DERHAL DURDURULMALI”

Duruma tepki gösteren CHP’li Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, “Biz tabi ki kente kütüphane kazandırılmasına karşı değiliz. Fakat kütüphane işletmesine neden böyle bir tahsis, sosyal işletme yapma hakkı veriliyor?

Ayrıca bu alanda henüz gerekli imar çalışmaları tamamlanmadan inşaata başlanması mümkün olmamasına rağmen alanın çitlerle çevrilmesi anlaşılabilir değil. Çünkü öncelikle burada bir imar uygulaması yapılması gerekiyor. Yenişehir Belediyesinin tamamı kendi mülkü olmayan bir yeri üçüncü bir şahsa tahsis etmesi mümkün olmamasına rağmen aldığı karar yanlıştır. Yenişehir Belediye Meclisi, bu hizmet alanına 18 katlı inşaat yapacak olan firmaya yaptığı tahsisi derhal durdurmalı” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA