Yenişehir sorulara yanıt veremedi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir sorulara yanıt veremedi!


 

CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız’ın tepkisiyle kent kamuoyunun gündemine oturan tepki çeken arsa tahsisinde Yenişehir Belediyesi, iddialara cevap vermek yerine haber yapan gazetemizi hedef aldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde CHP’li belediye yönetiminin yaptığı imar değişikliği ve tahsis isyan ettirdi. Duruma tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, Eğriçam mahallesindeki tahsis ile ilgili detayları kamuoyuna açıklayarak, tahsisin iptal edilmesi gerektiğini açıkladı.

Sonrasında ise kentin tanınmış mimarlarından Abdullah Yılmaz, paylaştığı görüşü ile belediye yönetimine can alıcı sorular yöneltti.

Yılmaz, “Meclisten bu karar geçerken kütüphanenin projesini gören, yatırım maliyetlerini bilen, yahu ‘niye kütüphane yapacak bu adam’ diye soran var mı merak ediyorum.

Bu arsanın eski imarı konut alanı, emsal 1.5.., Yeni imarı tick (ticaret + konut), emsal kat sayısı: 2,kat adedi 18. Eski imar planındaki yollar, donatı alanları, yeşil alanlar vs aynı hiç değişmemiş, sadece bölgede ki yaşam kalitesi biraz daha kötüleşmiş. 500 kişinin yaşamı için planlanan alanda 1500 kişinin yaşaması için, mal sahibine edeceği dualar için büyük bir hayır işlenerek bütün imkanlar seferber edilmiş..!!

Hatta yandaki akar yakıt istasyonun güneyinden geçen, ada boyunca devam eden, aynı zamanda tehlike tecrit bandı olarak kullanılan, batıdaki 10 m lik taşıt yoluna bağlantı sağlayan 7 m’lik yaya yolu bu parsel de iptal edilmiş. Parsel sahibinin gerçekten nefesinin kuvvetli olduğu kesin, dualarının hepsi kabul olmuş.

Sayın Yenişehir Belediye başkanına soruyorum, bu şahsın terk ettiği alanı da içine alan, yaklaşık eski kadastrol parseli kadar bir alanı perde ile çevirmesine siz mi izin verdiniz, bu şekildeki uygulama yasal mı..? Haberin kaynağı meclis üyesine de bir sorum olacak, mecliste bu karara hayır deyip, şerhinizi koydunuz mu, yasal süreci başlatacak mısınız..?” sorularını gündeme getirdi.

SORULAR CEVAPSIZ KALDI

Hem meclis üyesi hem de uzman bir mimarın soru ve tepkilerine Yenişehir Belediyesi’nin yanıtı ise suçlama oldu. Tepki çeken tahsis ile ilgili Yenişehir Belediyesi, iddialara cevap vermek yerine haber yapan gazetemizi hedef aldı!

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan belediye, şu açıklamayı yaptı; “Eğriçam Mahallesi, Çiftlik 1729 numaralı parsel ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan gerçek dışı beyanlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği duyulmuştur.

İddia edildiği üzere söz konusu parselde belediye hizmet alanı ve yeşil alan, ticaret ve konut alanına çevrilmemiş bunun tam aksine parselde bulunan yüzde 40'lık kamu alanı yüzde 45'e çıkarılmıştır.

Yaptığımız imar planı ile bu parselin yüzde 45'lik kısmı yani yaklaşık 4 bin metrekaresi belediye hizmet alanı, yeşil alan ve yol olarak kamuya kazandırılacak olup uygulama işlemleri devam etmektedir.

Henüz imar planına göre uygulama yapılmadığı için parselin tamamı mal sahibine aittir. Bu nedenle parsel maliki henüz mülkiyetinde bulunan alanın etrafını çitle kapatmıştır.

Parselde oluşan belediye hizmet alanında Yenişehir Halk Kütüphanesi yapılması yatırım programına alınmıştır. Kü- tüphane inşaatını üstlenmek isteyen bağışçı isim hakkı verilmesi şartıyla burada inşaat maliyeti ve imalatını yap- mayı taahhüt etmiştir. Halkımıza hizmet verecek olan kütüphane kamu yararına ve kar amacı gütmeden yasa ve yönetmenliklere uygun bir şekilde yaptırılacaktır.

Sonuç olarak, söz konusu parselde 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile Belediyemize kamu alanları kazandırılmıştır. Kamu yararı ve şeffaflık, Belediyemizin temel ilkelerindendir ve bu doğrultuda hareket etmeye devam edeceğiz.

Halkı yanıltan ve gerçeği yansıtmayan beyanlar içeren haberlerle ilgili olarak gerekli düzeltme yapılmadığı takdir- de tüm yasal haklarımızı eksiksiz bir şekilde kullanacağız. Gazetecilik gibi onurlu bir mesleği çıkar ilişkilerinde kisve olarak kullanan, yalanı ve çarpıtmayı kendine huy edinen şahıslara halkımızın itibar etmediği bir gerçektir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA