Çocuk işçiliği ile mücadele için çıraklık buluşması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuk işçiliği ile mücadele için çıraklık buluşması


 

Mersin’de çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında yapılacak çalışmalar kapsamında “Çırak Öğrencilerim Ustalık Yolunda” farkındalık toplantısı yapıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) iş birliğinde düzenlenen "Çırak Öğrencilerim Ustalık Yolunda" farkındalık toplantısına katıldı. Toplantıda Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikail Eren ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim biriminden sorumlu İl Müdür Yardımcısı Kutlutekin Baş hazır bulundu.

Çocuk işçiliği ile mücadele bağlamında; çıraklık eğitiminde işletmelerin rolünü vurgulamak, sorumluluklarını ve çırak öğrencilerin haklarını hatırlatmak; bunun yanı sıra çocuk işçiliğinin çocuklar üzerindeki etkileri ve alınacak önlemler konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlene toplantıda yapılacak çalışmalar ele alındı.

Müdür Fazilet Durmuş, "Bizlerin nihai amacı Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda ülkemizde misafir ettiğimiz öğrencilerin güvenliğini sağlamak, eğitim öğretimin nitelikli şekilde devamı için gerekli süreçleri azami titizlikle yürütmektir. Ülkemizde istihdam olanaklarını artırmak, mesleki eğitimi güçlendirmek önemlidir. Ancak bu yapılırken evlatlarımızın her anlamda güvenliğini sağlamak boynumuzun borcudur. Çocuk işçiliği ile mücadelede işverenin sorumlulukları, çırak öğrencilerin hakları ve çocuk işçiliğinin önüne geçilmesi bağlamında önemlidir. Biz eğitimcilerin önceliği, okul çağındaki tüm öğrencilerimizin okullarında ve aynı zamanda mesleki eğitim alan tüm öğrencilerimizin de iş yerlerinde en güvenli ve nitelikli şekilde eğitimlerini tamamlamalarını sağlamaktır. Bu anlamda ustalık yolunda ilerlemek isteyen evlatlarımıza çıraklık eğitimi kapılarını açan tüm işverenlerimizin duyarlı, eğitim öğretimin ilkelerine ve çocuk haklarına azami derecede uygun hareket edeceğine inanıyor, bu titizlikle çalışan tüm işverenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA