Mersin’den Estonya ile spor ve sanat buluşması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den Estonya ile spor ve sanat buluşması


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in de paydaşı olduğu Estonya’nın koordinatör olduğu “Sağlıklı Yarınlara Doğru” adlı KA152 projesinin 1. Hareketliliği, Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. Projeye her ülkeden 10 çocuk katıldı. Fiziksel sağlık olduğuna yönelik sportif faaliyetler ve yürüyüşler yapılan buluşmada kültürel faaliyetler kapsamında Türk Gecesi ve Estonya Gecesi yapıldı. Proje kapsamında sportif faaliyetlerin yanında birçok sanatsal ve teknolojik faaliyet de yürütüldü. Yenişehir Bilsem Müzik öğretmenleri Esra Erdoğan Kaya, Mustafa Gökay Dinçer ve İnci Bihter Atabey müzik aktiviteleri hazırladı. Sınıf öğretmeni Yıldız Kanlıöz 3D etkinlikler hazırladı, Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice Karadağ ise Anka Kuşu etkinliği hazırladı. Gençler tüm etkinliklere keyifle katıldılar. Kanlı Divane, Cennet Cehennem ve Kız Kalesine kültür turları düzenlendi.

Projeyi Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Yılmaz, Mersin Üniversitesi BÖTE bölümünden Prof. Dr. Serkan Şendağ, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Özel Bürodan Pınar Arısoy ve Nida Ova ziyaret etti.

Proje boyunca İngilizce Öğretmeni Tuğba Bademci, Matematik Öğretmeni Gülcihan Su ve Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Hatice Karadağ gençlerimize liderlik yaptılar.

Projenin Estonya iletişim kişisi İlona Tint ev sahibi kurumun ve ev sahibi ailelerin misafirperverliği için teşekkürlerini sundu.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA