Vahap Seçer’in CHP’de güç kaybı sürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vahap Seçer’in CHP’de güç kaybı sürüyor!


 

CHP içindeki çekişmeye Mersin’in temsili kurban gitti! Parti Meclisi üyeliği seçiminde Ali Mahir Başarır’ın desteklediği Eren Yücesoy da, Vahap Seçer’in desteklediği Burcu Düzen de listeye giremedi! Genel başkanlık seçiminin yanı sıra PM’de de kaybeden tarafta yer alan Vahap Seçer’in parti içindeki güç kaybı ikiye katlanırken, bu durumun adaylık sürecine nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın bugünkü bölümünde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapıldı. PM seçimde 1366 delegeden 1277 delege oy kullandı. Kullanılan oyların 1092’si geçerli olurken 185 oy geçersiz sayıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Parti Meclisi Seçimi’nde Gökan Zeybek 648 oyla ilk sırada yer aldı. 2. sırada ise 643 oyla Özgür Karabat yer aldı. 3. Sırada Bedirhan Berk Doğru 633 oy alırken, Ozan Işık ise 606 oyla 4. sıraya yerleşti. 5. sırada olan Deniz Yücel ise 596 oy aldı.

Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri oylamasında ise Ayça Akpek Şenay 626, Esin Fatma Temel 546, Hümeyra Akkuş Sandıkcı 546, İsmail Emre Telci 539, Ekincan Aksoy 533 oy aldı.

Bilim Kurulu üyeleri oylamasında ise Yankı Bağcıoğlu 851, Yalçın Karatepe 829, Volkan Demir 800, Baran Bozoğlu 796, İlhan Uzgel 784, Gülşah Deniz Atalar 772, Fethi Açıkel 745, Gökçe Gökçen 719, Andaç Pamuk 685, Armağan Erdoğan 659, Alirıza Erbay 652, Tolga Sağ 613 oy aldı.

Müslim Sarı, Deniz Yavuzyılmaz, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Haydar Hakverdi ve Orhan Sarıbal listeyi delerek delegelerden aldıkları oylarla CHP PM listesine girdi.

 

SEÇER KAZANANIN YANINDA YER ALMA ÇABASINDA

Mersin’in büyük çekişmesine sahne olan CHP kurultayında kazanan değişimciler oldu. Böylece Grup Başkanvekili ve değişimcilerin öncü isimlerinden Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da kazanan ekipte yer alan isim oldu. 

İlk başta değişimcilerle hareket etse de sonradan ibreyi Kemal Kılıçdaroğlu’na çeviren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise kaybeden tarafta yer aldı. Ancak Seçer’in yön verdiği delegelerin genel başkanlık yarışında ikinci turda oy kullanırken izlediği yol tartışmalara neden oldu. Mersin delegelerinin oy kullandığı sandıktan ilk turda Kılıçdaroğlu’na 37 oy çıkarken ikinci turda 5 oy çıkması Seçer ve ekibinin yönünü Özgür Özel’e çevirdiği yorumlarına neden oldu.

 

BAŞARIR VE SEÇER’İN PM YARIŞI

Ancak Mersin CHP’de Ali Mahir Başarır ile Vahap Seçer arasındaki çekişme Parti Meclisi üyeliğinde de sürdü. Başarır’ın ve parti tabanının desteklediği Eren Yücesoy PM’ye girmek için yarışırken, Seçer kanadından ise Burcu Düzen yarışa dahil edildi. Ancak ne Yücesoy ne de düzen PM’ye giremedi.

Özgür Özel ve ekibinin yeni parti meclisi anahtar listesine aday olarak giren CHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Burcu Düzen 52 kişilik parti meclisine seçilecek oyu alamadı.

 

PM YARIŞINININ KAZANI ÖZGÜR ÖZEL OLDU

Ali Mahir Başarır ile Vahap Seçer arasındaki yarışta kazanan yeni Genel Başkan Özgür Özel oldu. İkisinin de adayının yarışta galibiyet elde edememesi ile PM’yi kendi adayları seçilen Özgür Özel, oluşturdu.

Ancak kaybeden ise Mersin oldu. CHP’nin kalesi olarak görülen Mersin Parti Meclisine üye seçiminde temsil hakkı tanınması ile ilk kez dışarıda kaldı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA