Yenişehir’den akıl almaz tahsis! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir’den akıl almaz tahsis!


 

Kentin en değerli bölgesi Yenişehir’de CHP’li Belediye, 20 dükkanı tek kişiye yıllık 185 bin TL’ye kiraya verdi! Tahsis ile ilgili belediye bürokratlarından bilgi almakta zorlandığını açıklayan Meclis Üyesi Yıldız, duruma, “Millet boşuna bağırıyor kiralar çok pahalı diye. Kamu mülklerinde bedavaya yakın” diyerek tepki verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’li Abdullah Özyiğit yönetimindeki Yenişehir Belediyesinin imar düzenlemeleri ve tahsisleri tepki çekmeye devam ediyor.

Kamuoyunda sık sık ilçenin en değerli bölgesi Yenişehir’de imza atılan uygulamalar ile eleştiri oklarının hedefi olan belediye imza attığı bir tahsis ile yine gündeme bomba gibi düştü. Ekonomik krizin özellikle küçük esnafı nefes alamaz hale getirdiği günümüzde dükkan kiraları özellikle Yenişehir’de el yakarken belediyeden, bir kişiye ihale yöntemi açıklanmaksızın bedavaya yakın dükkan kiralaması yapıldığı öne sürüldü. 

 

20 DÜKKAN TEK KİŞİYE KİRALANDI!

İddiaları gündeme getiren Yenişehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, belediye yönetimini ve bürokratlarını topa tutarak, tahsisi eleştirdi. Yanıt bekleyen can alıcı iddiaları dile getiren Yıldız, “Yenişehir Belediyemizin Muğdat Camiinin çapraz karşısında 20 adet dükkanı ve ufak tefek müştemilatları var. Duydum ki geçenlerde kiraya verilmiş. Her bir dükkanı ayrı ayrı değil kümülatif olarak toptan tek kişiye/şirkete kiralanmış. İhale yöntemini bilmiyorum. Çünkü belediye bürokratı bırak bilgi vermeyi konuşmaktan bile imtina ediyor.

 

BEDAVAYA YAKIN!

Buranın tamamı yani 20 dükkan artı müştemilat hepsi birden yıllık 185 bin TL’ye kiraya verilmiş. Yazıyla yüz seksen beş bin. Şimdi küçük bir hesap yapalım. 185.000/20: 9.250 dükkan başına yıllık kira. 9.250/12 ay için aylık kira 771 TL’ye geliyor. Millet boşuna bağırıyor kiralar çok pahalı diye. Kamu mülklerinde bedavaya yakın” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA