Büyükşehir ‘su temiz’ dedi mahalleli isyan etti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir ‘su temiz’ dedi mahalleli isyan etti!


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde Hacı Halil Arpaç Mahallesinin içme suyu, kaynak dereye akıtılarak tarımsal sulamaya kaydırıldı! Elvanlı’dan motopomp ile su verilen halk kalitesiz su nedeniyle sağlığından olduğunu iddia etti. Büyükşehir suyun temiz olduğunu savunurken mahalleli yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde Hacı Halil Arpaç Mahallesinin içme suyu, kaynak dereye akıtılarak tarımsal sulamaya kaydırıldı! Elvanlı’dan motopomp ile su verilen halk kalitesiz su nedeniyle rahatsızlanarak soluğu hastanelerde alması sonucu yaşadıklarına isyan etti. Mahkeme kararı olmasına rağmen Kaymakamlık ve MESKİ’nin sularını geri vermemesi üzerine Mahalle Muhtarı Hüseyin Nergiz, 4 aydır dilekçe üzerine dilekçe yazarak seslerini duyurmaya çalışsa da ne vali ne de Büyükşehir Belediyesi ile bir görüşme gerçekleştiremedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN “SU PARAMETRLERE UYGUN” SAVUNMASI

Tepkiler üzerine gazetemizde yer verdiğimiz konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesinden, su sorunun çözüldüğü, sudan alınan numunelerin ise parametrelere uygun olduğunun tespit edildiği açıklaması geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Erdemli İlçesi Hacıhalilarpaç Mahallesi içme suyu kaynağında kuraklık dolayısıyla azalmalar meydana gelmiş olup, alternatif kaynak arayışına gidilmiştir. Elvanlı’da bulunan fazla su kaynağı bölgeye aktarılarak, bu sayede vatandaşların içme suyu sorunu giderilmiştir. Kurumumuzca dağıtılan içme ve kullanma suyu şebekeleri, teknik ekiplerimiz tarafından 7 gün 24 saat esasına göre titizlikle incelenmektedir. Bahse konu bölgeden alınan numunelerin, Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nda “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılan analizlerinin sonucunda; içme suyunun bakteriyolojik ve kimyasal parametrelere uygun olduğu görülmüştür. Ayrıca, içme ve kullanma suyu şebekelerimiz İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından da devamlı olarak denetlenmektedir.”

 

MAHALLELİ SUYUNU İSTİYOR

Ancak Hacı Halil Arpaç Mahallesi sakinleri yaşadıkları sıkıntıların ‘parametrelere uygundur’ açıklaması ile geçiştirilemeyeceğini savunarak, artan sağlık sorunlarına karşı yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Ayrıca Elvanlı’dan su temini istemediklerini söyleyen mahalleli, su kaynaklarının tahsisisin mahkeme kararı ile kendilerine verildiğini anımsatarak, bu kaynağın tarımsal sulama için değil bölgenin içme suyu ihtiyacının karşılanması için kullanımını talep etti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA