Bütçe ayında Mersin’e şeffaflık çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bütçe ayında Mersin’e şeffaflık çağrısı!


 

Bütçe ayı olması nedeniyle yoğun bir mesaiye hazırlanan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine, seçim öncesi şeffaflık çağrısı yapıldı! MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, şeffaf bir şekilde kentin ihtiyaçlarına cevap verecek bütçe hazırlanması için çağrı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Başkan Vahap Seçer’in toplantıya katılmaması ile meclise CHP’li Bedri Dursun başkanlık etti.

 

“MERSİN GELEN BÜYÜK YATIRIMCILAR NEDEN OLUMSUZ GERİ DÖNÜYOR?”

AKP’li Meclis üyesi Mehmet Sadık Türüt, kente yatırım için gelen büyük firmaların olumsuz dönmesini eleştirerek nedenini sordu. Türüt, “Her kent kendine yatırım alma çabası içerisindedir bizim de bu konuda daha fazla gayret sarf etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bir Çinli otomotiv firması Mersin’e geldi. Belediyemizsin bunlarla bir görüşmesi oldu mu? İleride böyle bir şey olacaksa, altyapı hazırlanması için Büyükşehir Belediyesi en önemli konumdaki bir kuruluştur.

Daha önce de birçok defa da büyük kuruluşlar yatırım için kentimize geldi ama bir türlü bunlar olumlu neticesi olmadı. Bunun bir nedeni olmalı? İleride böyle yatırım geldiği zaman bunlara nasıl yardımcı olabileceğimizi ele alabileceğimizi bir yapıya belediyenin öncü olması gerektiğini söylüyoruz” dedi.   

 

“İMAR PLANLARI ÇIKMADAN RUHSAT VERİLİYOR”

CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Gökçel, 1/100 binlik Çevre düzeni Planı’nın 2017’de Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinden geçerek bakanlıkta onaylandığını anımsattı. Plana ‘kurumlardan görüş alınacak’ notu düşüldüğünü anımsatan Gökçel, yıllarca kurumlardan gelmediğini söyleyerek, “Kurumlardan görüş gelmeden özellikle depolama yatırımları için ruhsat veriliyor. Yapılaşma olduktan sonra plan yapmak zorlaşıyor” dedi.

 

AKDENİZ’E İMAR RİCASI

İl genelinde biz hala kurum görüşü beklediğimiz için daha binlik uygulama planları yapmaya geçemedik. İtirazlar, askı süreleri çok uzun sürüyor. Maalesef planlar çok gecikti. Vatandaş zannediyor ki Büyükşehir’den kaynaklı değil. Binlik planlar ilçelere gönderildi ama hala bekliyor. Planlar geçmediği için yol yapılamıyor. Mersin’de birçok yerde yapılaşma olduğu için plan yapmak zorlaştı. Akdeniz’deki boş yerlerde duyarlı olunmasını rica ediyorum. Ruhsat için geldiklerinde en azından yolları bıraksınlar” dedi.

 

“İMAR PLANLARI GECİKTİRİLİYOR”

Yeniden söz alan AKP’li Mehmet Sadık Türüt ise CHP’li Gökçel’e cevap vererek, “Kamu kurum ve kuruluşlarından alınmayan görüşler ile ilgili eleştirileri kabul etmiyorum. Planların neden hızlı ilerlemediğine neden arıyoruz. Yenişehir Belediyesi’nin 5 binlik yapıldıktan sonra başkanlık makamında 2 aydan fazla başkanlık makamında bekletilmiştir ki bu Akdeniz’de de benzer durumun söz konusu olmuştur. Biz Mersin’in tamamında planların yapılmasında geç kalındığını düşünüyoruz.  CHP’li arkadaştan Çuvaldızı bize batırırken iğneyi de kendine batırıp idareyi uyarmasını arzu ederdik. Bazı şeyler istediğimiz gibi gitmedi bu süreçte ama arkadaşlar bunun sebeplerini öz eleştiri yaparak kendilerinde aramalıdır” dedi.

 

BÜTÇE AYI İÇİN ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara da, bütçe ayı olduğuna dikkat çekerek“Bu ay bütçe ayı, Belediyelerimizin 2024 yılı bütçelerini yapacağız. İlçelerimizden gelen tahmini bütçeler var. Büyükşehir’in, MESKİ’nin bütçeleri gelecek. 2024 yılı seçim yılı ama bun bakmaksızın Mersin’in, ilçelerimizin ihtiyaçları için en iyi şekilde çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha güzel şeffaf bir çalışma ayı diliyorum. Çok ciddi konularda bugüne kadar konularına dair görüşmeler yapacağız” dedi.

 

SELE KARŞI HAZIRLIK ÇAĞRISI

Daha sonra kış aylarında gündeme gelen sel afetlerine de dikkat çeken Topkara, ilgili kurum kuruluşlara hazırlık çağrısı yapmayı da ihmal etmedi. Mehmet Topkara, “Her kış döneminde ilimizin sel felaketleri ile karşılaşıyor. Tüm kurum kuruluşlarımız kışa girerken hazırlıklarını bir kez daha gözden geçirmelidir. Vatandaşlarımızın afet ve bu baskınları ile mağdur olmaması için hazırlıklarımızı bitirelim” diye konuştu.

 

“MERSİN YETER İKADAR TEMSİL EDİLEMİYOR”

Ayrıca belediyenin katıldığı fuar ve benzeri organizasyonlar katılımlarda temsillerin yeterince yapılamamasına yönelik de eleştirilerde bulunan MHP’li Topkara, “Belediyelerimiz açılışlara, fuarlara katılır. Fakat bu dönem hiçbir fuara belediye yönetimi olarak katılamadık. Belediye katılıyor ama belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları gidip de ne İstanbul, İzmir fuarlarında temsil edemedik. Şehrimizi bu organizasyonlarda yeteri kadar temsil edebildiğimizi düşünmüyorum. Çünkü içinde insan yok, dijital temsiller yapılıyor. İnsan olmayan yerde kazanım olmaz. Dönemin sonuna geliyorsak da bu şehir yaşıyor, var ama bu şehir bunların hepsini ihmal ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 3-5 Kasım’da bir çok ülkenin katıldığı bir Yörük festivali yapıldı. Personellerimizi gönderdik ama gerek başkanımız gerek bizlerin hiç haberi olmadı. Bizlere de bilgi verilmesi gerekirdi. Bizlerde gidip oralarda Mersin’imizi, Yörükleri en iyi şekilde temsil etmeliydik. Bu işi planlayıcılar, yapanlar bu eleştirileri dikkate almalı” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANLARINA PLAN ÇAĞRISI

Meclise başkanlık eden Bedri Dursun da, “1/1000 binlik planlar ilçe belediyelerin konusu. Buradan ilçe belediye başkanlarına bende sesleniyorum; eksik kalan hususları bir an önce tamamlamalılar” dedi.

Dursun ayrıca  “Atatürk Parkı bizler için önem arz eden bir yer. Yapılan yanlışlıklara hep birlikte karşı gelmeliyiz. Anayasa Mahkemesi kararı varsa buna rağmen çalışmalar devam ediyorsa ilgili makamlar bunu göz önüne almalıdır” çağrısı yaptı.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA