MEÜ’de, engelli çocuklar için erken müdahale çalıştayı düzenlendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’de, engelli çocuklar için erken müdahale çalıştayı düzenlendi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) ev sahipliğinde, Georgetown Üniversitesi (ABD - Washington DC), Georgetown Üniversitesi Center for Child and Human Development katkılarıyla “Türkiye'de Engelli Bebekler ve Küçük Çocuklar İçin Erken Müdahale” başlıklı çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde katılım sağlandı.

MEÜ’nün Girişim Limanı start-up salonunda yapılan çalıştayın ilk gününe açılış konuşmaları ile başlandı. Ev sahibi kurum adına konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, çocuklar ve bebekler için erken müdahalenin önemine vurgu yaparak, çalıştayın Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşmesinin bu alanda çalışanlar için iyi bir eğitim fırsatı olacağını vurguladı.

 

ERKEN MÜDAHELEDE YENİ TARTIŞMALAR AÇILDI

Ardından MERKAM Müdürü Doç. Dr. Aysun Yaralı Akkaya, çalıştayın erken müdahale konusunda çalışan uzmanları ve akademisyenleri bir araya getirerek, erken müdahale imkanları ve modelleri hakkında yeni tartışmalar açmayı hedeflediğini ifade etti. Doç. Dr. Yaralı Akkaya çalıştayın bir yıllık bir çabanın sonucu olduğunu belirterek çalıştay sayesinde faklı kırılgan grupların sorunlarının da kadın araştırmaları ile birlikte ele alınması imkanının doğduğuna vurgu yaptı.

Açış konuşmaları Prof. Sylvia Wing Onder’in katkılarının ardından Prof. Toby Long’un sunumu ile devam etti. İlk gün boyunca Georgetown Üniversitesi’nden Prof. Long çağdaş erken müdahalenin temel bileşenlerini tanımladıktan sonra uzmanlara, özgün değerlendirmelerin faydaları ile engelli çocukların günlük öğrenme fırsatlarına katılımlarını teşvik etmenin ve aidiyeti güçlendirmek için gereken becerilerin neleri kapsadığını belirtti.

Alandan uzmanların ve engelli çocuğa sahip ailelerin de kendi deneyimlerini aktarması ile devam eden çalıştayın ikinci gününde de katılımcılar ile interaktif sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştay süresince yabancı dil erişimi, simultane çeviri ile desteklendi.

Etkinlik sonunda MERKAM Müdürü Doç. Dr. Aysun Yaralı Akkaya tarafından Konuşmacı Prof. Dr. Toby Long’a ve Prof. Dr. Sylvia Wing Önder’e plaket takdim edildi. Çalıştay, katılımcılara teşekkür edildikten sonra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA