Burada kadınların hayatları değişiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Burada kadınların hayatları değişiyor


 

Akdeniz Belediyesinin mahallere açtığı kültür sanat evleri, kadınların hayatını değiştirmeye devam ediyor. Kadınlar, bir yandan çeşitli kurslarda meslek öğreniyor bir yandan da para kazanma fırsatı yakalıyor.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın talimatıyla mahallelere açılan kültür ve sanat evleri, kadınların uğrak noktası oldu. İlçeye bağlı çeşitli mahallere 19 kültür sanat evi açan Akdeniz Belediyesi, bu evlerde dikiş-nakış, kuaför, kreş, okuma-yazma, plates, yoga, el sanatları, takı tasarım kursları veriyor. Burada bir yandan meslek öğrenen kadınlar, bir yandan stres atıyor, bir yandan da para kazanma imkanı yakalıyor.

 

“KADINLARIMIZ BURADA MUTLU”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kendi dönemlerinden önce hiç kültür ve sanat evi olmadığını, göre geldikleri günden bu güne 19 kültür ve sanat evi açıklarını kaydetti. Başkan Gültak, kadınların, dikiş-nakış, okuma-yazma, kuaförlük gibi kursları aldıklarını belirterek, “Çocuklar için de kreş hizmeti veriliyor. Dolayısıyla hanımefendiler ‘evde çocuklarım var’ kaygısıyla burada bulunmuyorlar. Kendileri burada bir şeyler öğrenirken, bir şeyler üretirken çocukları da kreş bölümünde bir şeyler öğreniyor ve rahat ediyorlar. Kadınlarımız burada mutlu ve eğitim-öğretimde çok iyi gidiyor. Biz de onların mutluluğunu hep birlikte biz de yaşıyoruz" dedi.

 

“ÇOK KALİTELİ VAKİT GEÇİRİYORUZ”

Kursiyerlerden Sermin Kulak, yıllarca çocuklarına ve ailesine zaman ayırdığını ve dolayısıyla kendisini ihmal ettiğini belirterek, bu saatten sonra kendisine vakit ayırmak istediğini bu nedenle de belediyenin açtığı kültür ve sanat evinde kurs almaya başladığını kaydetti. Kulak, “Kursa başladım ve hayatım değişti diyebilirim. Burada çok güzel şeyler öğrendim. Çok kaliteli vakit geçiriyoruz. Bu kursları bize sağlayan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben burada bir şeyler öğrenirken aklım çocuklarımda kalmıyor, onları da kreşe bırakıyoruz. Burada her şey düşünülmüş” ifadelerini kullandı.

 

“KURSLAR SAYESİNDE MONOTON HAYATIMDAN KURTULDUM”

17 yıldır Huzurkent Mahallesi’nde ikamet ettiğini, daha önce hiç kültür ve sanat evlerinin olmadığına dikkat çeken Ferdane Taşçı ise “Şuanda başkanımızın sayesinde burada kuaförlük kursu açıldı. Bende bu kurstan yaklaşık bir aydır yararlanıyorum. Çok memnunum. Onların sayesinde evdeki monoton hayatımı bitirdim. Şuanda bende aynı öğretmenim gibi burada eğitici olmak istiyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA