AKOB’dan otel lobisinde şan ve gitar konseri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB’dan otel lobisinde şan ve gitar konseri


 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), yıl boyu süren etkinliklerine çok özel bir konser daha ekledi. Bir otelde ‘Lobi Dinletisi’ gerçekleştiren AKOB çok özel bir Şan & Gitar Konserine imza attı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), 2023 yılında "Cumhuriyetimizin 100.Yılı" etkinliklerini sürdürürken, AKOB Genç Dinletiler'de yarattığı bu yepyeni müzik ortamında, çok özel bir organizasyonla, Mersin Üniversitesi Konservatuvarının değerli akademisyenleri olan sanatçıları Mersinli sanatseverlerle buluşturdu. Bir otelde ‘Lobi Dinletisi’ gerçekleştiren AKOB çok özel bir Şan & Gitar Konserine imza attı.

AKOB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Demet Şaman Tarlakazan açılış konuşmasında, sanatın güzel örneklerini sanatseverlerle buluşturmanın AKOB misyonu olduğunu vurgulayarak, bu amaçla takip ettikleri çok özel sanatçıların, Soprano Çiğdem Sığırcı ve Klasik Gitar Mehmet Özkanoğlu'nun, onlar için farklı ve zor olan bu mekanda konser davetini kabul ederek özel bir program hazırlamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kazanılan yeni mekan için Mersin HiltonSa işbirliğine, sanatçılara ve değerli katılımcılara teşekkür etti.

 

6. AKOB ULUSAL ODA MÜZİĞİ YARIŞMASI GÜN SAYIYOR

AKOB’un gerçekleşmiş ve gerçekleştirilecek olan etkinliklerinden de kısaca bahseden Tarlakazan, 23-24 Aralık 2023 tarihlerindeki 100. Yıl özel kategorileriyle gerçekleşecek 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması'nı önemle belirtti.  

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı’nın seçkin eğitmenlerinden Doç. Çiğdem Sığırcı ve Dr. Mehmet Özkanoğlu, 20. Yüzyıl repertuvarı üzerinde yoğunlaştıkları konserlerinde İspanyol, İtalyan ve Brezilyalı bestecilerin eserlerinin yanı sıra Türk Halk Müziği eserlerine de yer verdiler. Mersin HiltonSA Lobi'yi dolduran AKOB'un müziksever dostları, konservatuvar eğitmenleri ve sanatçı adayı genç öğrencilerin nefeslerini tutarak dinledikleri programda, seslendirilecek eserler öncesi kısa bilgilendirmeler yapılması, eşsiz sesin ve yorumun büyüsünü arttırdı.

Doyumsuz konser, sanatçılara çiçek ve AKOB Yayınlarından kitap takdim edilmesiyle son buldu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA