AKOB ‘Ulusal Oda Müziği Yarışması’ başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB ‘Ulusal Oda Müziği Yarışması’ başladı


 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) tarafından düzenlenen, genç müzisyen ve bestecilerin geleceği için önemi büyük, sürdürülebilirlik açısından ülkemizin tek projelerinden olan AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nın 6’ıncısı başladı. İki gün sürecek yarışmaya ilgi yoğun.

Haber Merkezi

 

Cumhuriyetin 100. Yılında cumhuriyet değeri Devlet Sanatçısı Suna Kan anısına,”Genel Oda Müziği Eserleri”, “Genç Türk Bestecileri Eserleri” kategorilerinde, 23 -24 Aralık 2023 tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek, 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması, Cumhuriyetimizin 100.Yılını onurlandıracak yeni bir misyonu gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Bu yıl düzenlenen yarışmaya “Genç Türk Bestecileri Eserleri” kategorisi eklenerek genç Türk bestecilerinin çalışmalarının desteklenmesi, eser üretmeleri için teşvik edilmeleri; Türk bestecilerinin eserlerinin ülkemizde, giderek de dünyada daha fazla seslendirilmesinin sağlanması amaçlanmakta. Bu Yarışma sayesinde “100.Yıl”ımız özelinde de Mersin’in sanat yoluyla yeni köprüler kurması, ulusal-uluslararası çapta sesinin daha fazla duyulması hedeflenmekte.

6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’na ülkemizin değerli sanat kurumları Konservatuarlarından oda müziği gruplarıyla toplam 60 genç müzisyen gönderdikleri kayıtlarla yarışmaya katılım şartlarını sağladı.

Jüri Başkanı Maltepe Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Keman Sanatçısı Prof. Dr. Çiğdem İyicil, Jüri Onursal Üyesi Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) Yönetim Kurulu Başkanı Demet Şaman Tarlakazan ve Jüri Üyeleri İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Piyanist Prof. Eser Bilgeman, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bestecilik Bölümü Başkan Yardımcısı Besteci -  Piyanist – Orkestra Şefi Dr. Erberk Eryılmaz, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı  Öğretim Görevlisi Oboist  Doç. David Tchumburidze, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Orkestra Şefi / Viyolonsel Sanatçısı Münif Akalın'dan oluşan seçici kurul tarafından performansları değerlendirmeye alınarak, ödüle değer bulunacak gruplar 24 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek Ödül Töreni’nde açıklanacak. Tören AKOB sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak olup değerlendirme sürecine göre saati önceden duyurulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA