Kupayı ÇBK çok istedi Fenerbahçe aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kupayı ÇBK çok istedi Fenerbahçe aldı


 

Basketbol ING Kadınlar Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe, normal süresi 71-71 sona eren maçın uzatmalarında ÇBK Mersin’i 79-76 yenerek kupanın sahibi oldu.

SUAT ÖZDAL

 

ING Kadınlar Türkiye Kupası Final karşılaşmasında temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, Fenerbahçe Alagöz Holding karşılaması Balıkesir Şehit Turgut Solak Spor salonunda oynandı.

Çeyrek finalde Galatasaray Çağdaş Faktoring ve yarı finalde Beşiktaş Basketbol’u yenerek finale adını yazdıran Çukurova Basketbol, ilk periyotta Fenerbahçe karşında19/15, ikinci periyotta da 18/13 ve ilk yarı sonunda 37/28 devreye mağlup giren taraf oldu.

ÇBK rakibi karısında savunmada yaptığı hatalar ile rakibine kolay sayı imkanı verirken, hücum performansında da sayı bulmakta zorlandı ve rakibine hızlı hücumdan 8 sayı vererek geriye düşen taraf oldu. ÇBK da skorer oyuncu Marina Mabreye baskılı savunma yapan Fenerbahçe karşısında 5 sayı üretti. Uzun oyuncu Kuanitra devre sonunda 13 sayıya ulaşan isim oldu.

3’üncü periyoda daha hızlı başlayan temsilcimiz farkı tek haneye düşürerek 56/50’ye getirdi. Savunmada daha istekli taraf ÇBK olurken. Fenerbahçe top kayıplarından bulduğu sayılarla oyunda kalmayı başardı. Çukurova 4’üncü periyotta farkı eriten ve sinem atışını 3 sayı basketi ile 71/71’lik skoru yakalayarak karşılamayı uzatmaya görürdü. Temsilcimiz oryaya koyduğu agresif savunma ile rakibinin skor bulmasını engelleyerek ortaya koyduğu basketbol ile tribünlerden alkış aldı.

Uzatma dakikalarında ilk basketi Fenerbahçe Alagöz Holding bulurken temsilcimiz 3 hücumdan eli boş döndü. Laura’nin basketiyle 74/74’lük eşitliği yakalalasa da karşılaşmayı Fenerbahçe Alagöz Holding in son salise 3 lügü ile karşılaşmayı 79/76 kazanarak ING Kadınlar Türkiye kupasını 14. Kez müzesine götürdü.

Temsilcimiz ÇBK ortaya koyduğu basketbol ile kupayı ne kadar çok istediğini son saniyeye kadar ortaya koydu ama kupanın kıyısından dönerek tribünlerden alkışı aldı.

Karşılamada temsilcimizin ortaya koyduğu istatistiklerle Fenerbahçe karısında dikkat çekti.

19 hücum ribaundu 34 savunma toplamda 53 ribaund, 24 asist, 8 top çalma performansı ortaya koydu.

ÇBK’da Marbey 23 sayı,  Kuanitra 20 sayı, Elizabeth 15 sayı katkısıyla öne çıkan isimler oldu.

Karşılaşmada Maçın MBP’si Fenerbahçe Alagöz Holding’den Emma Meeseman olurken Kupayı Basketbol Federasyonu Başkan vekili Ömer Onan takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA