Tarsus’ta süt üreticilerine inek desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta süt üreticilerine inek desteği


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında 10 süt üreticisine 65 gebe inek verildi.

REŞİT DOĞAN

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde “Köyümde Yaşamak için bir sürü sebebim var” projesi kapsamında Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereği büyükbaş süt hayvancılığı yapan 115 aile işletmesine 900 adet gebe düve teslimine başlandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde "Köyümde Yaşamak için bir sürü sebebim var" projesi kapsamında Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereği büyükbaş süt hayvancılığı yapan 115 aile işletmesine 900 adet gebe düve teslimine başlandı.

Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, "Köyümde Yaşamak İçin bir sürü nedenim var-Büyükbaş Projesi" kapsamında bir süre önce Süt Üreticileri Birliği ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği, ilk etapta kredisi çıkan Tarsus Süt Üreticileri Birliği aktif üyesi 10 üreticiye 65 adet gebe düve teslim ettiklerini söyledi.

Başkan Danyal Avşar, yaptığı açıklamada bir ilke imza atarak tamamı 115 üreticiye 110 milyon lira değerinde 900 adet gebe büyükbaş düve teslim edeceklerini belirterek, "Proje kapsamında 2 yıl ödemesiz, 7 yıl ödemeli ve her biri bugünün fiyatıyla 98 bin lira olan gebe düveleri birliğimizin üyelerine teslim etmeye başladık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kredisi çıkan ve 6 adet gebe düve almaya hak kazanan Tarsus Süt Üreticileri Birliği üyelerinden olan 76 yaşındaki Süt üreticisi Heleke köyünden Selahattin Gümüş, 24 yıldır süt üreticiliği yaptığını belirterek, "Birlik Başkanımız projeyi anlatır anlatmaz başvuruda bulundum ve kredim onaylanarak 5 adet gebe düvemi alıp getirdim. Bu projeye emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA