CHP’li Çakır ‘Aldatıldık, ön seçim yapılacaktı yapılmadı’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Çakır ‘Aldatıldık, ön seçim yapılacaktı yapılmadı’


 

CHP’li Hasan Ufuk Çakır: “Oturup yazıp çizmişler, eşi dostu belediye başkan adayı yapmışlar! Aldatıldık, ön seçim yapılacaktı yapılmadı”

Haber Merkezi

 

 

CHP Parti Meclisi (PM) adayları belirlemek üzerine toplandı. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'ın toplantıya girmek istediği ve Ali Mahir Başarır'a bağırarak tepki gösterdiği iddia edildi.

 

Yaşanan gergin anların ardından Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'a açıklamalarda bulundu.

Çakır ile görüştüğünü ifade eden Yarkadaş şu ifadelere yer verdi: "Bugün CHP MYK’sı ve parti meclisi toplandı. Her şey normal gidiyor derken birdenbire CHP Genel Merkezinde sesler duyulduğu hepimize ulaştı. Ben hemen ne oluyor diye partideki arkadaşlarımızı aradığımda dediler ki ‘Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır parti meclisi kapısının önüne giderek tepki gösterdi’ Ben Hasan Ufuk Çakır’ı aradım. Sayın vekilim bu akşam ne oldu siz parti meclisine neden gittiniz, içeri mi girdiniz, slogan mı atınız yoksa birilerini belediye başkan adayı mı yapmak istediniz o yüzden mi tepki gösterdiniz dedim.

 

"GÖRÜŞLERİMİZİ ÖZGÜR ÖZEL'E ANLATTIK"

Hasan Ufuk Çakır ‘Biz Mersin’deki 3 milletvekiliyle bir süre önce Genel Başkan Özgür Özel’e gittik ve Özgür Özel’le yaptığımız görüşmede üyeye dayalı ön seçim istedik. Yani tüm belediye başkan adaylarını CHP’nin üyeleri seçsin Genel Merkez atamasın, siz bu konuda CHP üyelerine söz verdiniz bu sözün tutulmasını istiyoruz. Biz mersine döndüğümüzde vatandaş bize diyecek ki ‘Kardeşim siz hani ön seçim istiyordunuz niye yine bu kişiler atandı’ bu görüşlerimizi Sayın Özgür Özel’e anlattık’ Bir sonuç alabildiniz mi dedim ‘Bir sonuç alamadığımız için bir süre sonra bir daha gittik” dedi.

 

"BELEDİYE BAŞKANI ADAYI İSMİ VERMEDİM"

Hasan Ufuk Çakır şunun altını özellikçe çizip anlatmamı istedi. ‘Bazı televizyon kanallarında anlatıldığı gibi ben herhangi bir belediye başkanı adayı ismi vermedim, benim belediye başkan adayım yok. Ben sadece diğer 2 milletvekili adayı arkadaşım gibi Mersin’de üyelerin belediye başkan adaylarını seçmesini istedik’ dedi. Niye bunda bu kadar ısrar ediyorsunuz dedim. ‘Erdemli’den örnek vereyim, biz 70 yıldır Erdemli ilçesinde belediyeyi kazanamıyoruz. Bu kez kazanma noktasındayız ancak kazanmamızın tek bir yolu var. Ankara’dan Mersin’le hiç ilgisi olmayan milletvekilinin atadığı bir yöntemle aday belirlenmemeli.

 

"SADECE BİZE DEĞİL MİLLETVEKİLLERİNE DE HİÇBİR ŞEY SORULMUYOR"

Erdemli’ye kim belediye başkanı olacaksa orada parti ön seçim yapmalı. Ben herhangi bir isim önermedim. Ben seçim sürecinde 500 köye gittim. Erdemli’de 6 bin olan oyumuzu 22 bine çıkarttık. Ancak Mersin’le hiç ilgisi olmayan Malatya Milletvekili Veli Ağababa ile İstanbul’da yaşayan ancak Mersin Milletvekili olan Ali Mahir Başarır ve Mersin’le ilgisi olmayan birkaç arkadaşımız hiç bilmedikleri bölge ile ilgili belediye başkan adaylarını belirliyorlar biz buna itiraz ettik. Oturup yazıp çizmişler, eşi dostu belediye başkan adayı yapmışlar ve tek bir milletvekiline bile kendi bölgeleriyle ilgili hiçbir şey sorulmuyor sadece bize değil, Tekirdağ, Kayseri, Niğde başka milletvekillerine de hiçbir şey sorulmuyor biz buna itiraz ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA