Akkuyu Nükleer’de neler oluyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu Nükleer’de neler oluyor?


 

TİP Mersin İl Örgütü, inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde işçiler arasında solunum yoluyla yayıldığı iddia edilen bakteriyel menenjit virüs salgınına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’ne açıklama çağrısı yaptı. Tip üyeleri can alıcı soruların ada yanıt istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde işçiler arasında solunum yoluyla yayıldığı iddia edilen bakteriyel menenjit virüs salgınına ilişkin endişeler kent gündemi olmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, İl Sağlık Müdürlüğü önünde “Akkuyu işçilerinin canlarını ellerinize bırakmayacağız” pankartı açıp, basın açıklaması yaparak, iddialarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi.

 

İŞÇİLER HASTANELERE SEVK EDİLİYOR AMA AÇIKLAMA YOK

Basın açıklamasını okuyan TİP üyesi Şeyda Kopmaz, günlerdir Akkuyu Nükleer Santral inşaatı işçilerinin bakteriyel menenjit virüs hastalığıyla hastanelere sevk edildiğine dair iddiaların devam ettiğine dikkat çekti “11 Ocak 2024'ten bu yana en az üç işçinin hastalığı kesinleştiği bilgileri gelmektedir” diyen Kopmaz, “İşçilerin Silifke Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderilerek izole edildiği bilinirken Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ya da inşaat şirketinden tek bir açıklama dahi yapılmıyor.

 

“AKKUYU; İŞÇİLERE İNSANİ HİÇBİR KOŞULUN LAYIK GÖRÜLMEDİĞİ BİR YER”

Çok değil geçtiğimiz Eylül’de işçilerin hijyen koşullarına dair isyanını, bozuk yemeklerle nasıl zehirlendiklerini kendilerinden dinlemiştik. Bir işçinin ‘Tuvaletler bozuk. Saha genelinde hijyen olmayan bir ortamda insanlar tuvalet ihtiyacını karşılıyorlar. Sabah saatlerce sıra bekliyoruz. Ruslar önce giriyor. Araçlarımız eski model olduğu için sürekli kazalar meydana geliyor ve bu kazada ölen insanlar iş kazası diye üstü kapatılıyor. Yaşadıkları durumdan memnun olmayıp ses çıkaran işçilerin de kartlarını alıp yaka paça dışarı atıyorlar’ dediğini unutmadık. Hijyen gerekliliklerinin olmadığı, işçilere insani hiçbir koşulun layık görülmediği, yemeklerini bile ikinci sınıf insan muamelesiyle yedikleri o inşaat sahasında şimdi ise bakteriyel menenjit kol geziyor. İşçilerin durumu hakkında tek bir bilgi dahi verilmiyor!

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Soruyoruz! Akkuyu Nükleer Santral inşaatında kaç işçi bakteriyel menenjit virüsüne maruz kalmış durumdadır? Hastanelerde izolasyona alınan emekçilerin durumu nedir?

Enfeksiyon ile yayılan bu hastalığın aktarım mekanizması hava iken çalışma koşullarında hangi durumlar yaşanmış ve hangi önlemler alınmıştır?

‘Dikkatli olalım, şu arkadaşlardan uzak duralım’ gibi basit uyarılar dışında bir şey yapılmayarak hastalığın işçiler arasında ölümcül riskler taşıması göz ardı mı edilmiştir?

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve inşaat şirketi işçilerin sağlık durumu hakkında neden tek bir açıklama dahi yapmamıştır?

İşçilerin aileleri, yakınları ve diğer işçiler konusunda herhangi bir önlem alındı mı?

Hastalığın durumu salgın boyutuna ulaştı mı?

İşçiler arasında hayatını kaybeden oldu mu?

Hiçbir açıklama yapmayan, işçilerin sağlığı hakkında herhangi bir bilgi vermeyen Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Akkuyu Nükleer AŞ'nin yakasındayız!

İşçilerin sağlık durumu ve hastalığa neden olan çalışma koşullarını açıklamakla yükümlüsünüz. Ne bu ekosistemi sizin rant sevdanıza bırakırız ne de tek bir işçinin hayatını! Hesap vereceksiniz! Emekçilerin ve ailelerinin canını ellerinize bırakmayacağız!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA