CHP’de Mersin kavgası sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’de Mersin kavgası sürüyor


 

CHP lideri Özgür Özel’in, Kılıçdaroğlu’nun adayına karşı kaybettikleri TBMM İdare Amirliği seçiminde aday olan Orhan Sümer’i, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar aracılığıyla geri çekilmeye zorladığı öğrenildi. Karalar’ın Sümer’e,

Haber Merkezi

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 3 aydır yapılamayan TBMM İdare Amirliği seçimi için aday olan Orhan Sümer'in geri çekilmesi için tehdit ettiği öğrenildi. Özel, iki gün önce gece yarısı CHP Genel Merkezi'ne çağırdığı Sümer'den, adaylıktan çekilmesini istedi. Eski lider Kılıçdaroğlu'na yakınlığı yüzünden yönetim tarafından istenmeyen Sümer'in adaylığını tüm baskılara rağmen engelleyemeyen Özel, bu sefer tehdit formülünü devreye soktu.

Sümer, evine gittiğinde ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından arandı. Karalar'ın, Sümer'i "Adaylıktan çekilmezseniz, benim ve Vahap Seçer'in (Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı) belediye başkan adaylıkları geri çekilecek" diyerek uyardığı iddia edildi. Eğer adaylıktan çekilirseniz, Mersin ve Adana'da ilçe belediye başkan adaylıklarında söz sahibi hale geliriz" dedi. Bu gelişmeler üzerine Mersin dahil bölge illerinde etkili bir isim olan Sümer ise, 'Karalar ve Seçer'in adaylığının engellenmemesi' ve 'Seçimlerin riske atılmaması' için CHP Meclis Grubu'nda yapılacak olan seçimin hemen öncesinde adaylıktan çekilme kararı aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA