Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı ilk şehir hastanesi 15 milyon hastaya şifa oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı ilk şehir hastanesi 15 milyon hastaya şifa oldu


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı Türkiye’nin ilk şehir hastanesi Mersin Şehir Hastanesi, geçen 7 yılda 15 milyondan fazla hastaya hizmet verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kurulan şehir hastaneleri ülke genelinde sağlık açısından verdiği önemli hizmetlerle dikkat çekiyor. Özellikle pandemi ile deprem gibi afetlerle büyük ölçüde ihtiyacı karşılayan şehir hastaneleri sağlık açısından her alanda hizmet veriyor. Kamu-özel ortaklığıyla hizmet veren şehir hastanelerinin ilki ise Mersin'de 2017 yılında açıldı. 374 bin metrekarelik dev kompleks olan Mersin Şehir Hastanesi'nde 700'den fazlası doktor 4 bin 100 sağlık ve yardımcı personel olmak üzere yaklaşık 10 bin personelle günlük 280 poliklinikte binlerce hastaya hizmet veriliyor. İlk açıldığı günden bugüne kadar geçen 7 yıllık süreçte Mersin Şehir Hastanesi 15 milyondan hastaya baktığı belirtildi.

 

"15 MİLYONUN ÜZERİNDE HASTA BAKMIŞIZ"

İlk açıldığı günden itibaren bölgenin sağlık üssü olan Mersin Şehir Hastanesi'nin Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, İHA muhabirine bilgi verdi.

2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan ilk şehir hastanesi olduklarına dikkat çeken Başhekim Aydınlı, "2017'den günümüze de mükemmeliyet merkezi olarak sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bu süreçte bakılan hasta sayısı gerçekten inanılmaz rakamlarda. Kabataslak düşünürseniz Mersin nüfusu 2 milyon ancak biz 2017 tarihinden 2023 yılının sonuna kadar 15 milyonun üzerinde hasta bakmışız. Bunun yaklaşık 10 milyonun üzerinde olan kısmı ayaktan poliklinik hizmeti dediğimiz hizmet kısmı olup geri kalan kısmı da acil sağlık hizmeti kapsamında olup acil serviste verilen hizmettir. 15 milyonun üzerinde bir hastayı bu süreç zarfında tedavi etmeye çalışmışız şehir hastanesi olarak" dedi.

 

"10 BİNE YAKIN PERSONEL GÖREV ALIYOR"

Mersin Şehir Hastanesi olarak tüm ana dal ve yan dalları barındırdıklarına dikkat çeken Aydınlı, "Fiziksel kapasitemiz 280 poliklinik. Her gün bu 280 poliklinik üzerinden tüm ana dal ve yan dallarda poliklinik hizmetini veriyoruz. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden de randevularda görülecektir tüm ana dal ve yan dallarda branşı bulunan doktorları kapsamımızda bulunduruyoruz. Bu dev kompleks 374 bin metrekare. Açılıştan bugüne kadar artan sayıda hem hekimimiz hem sağlık çalışanımız hem de diğer personellerimiz mevcut. An itibarıyla 700'e yakın hekimimiz mevcut. Bunun 622 tanesi uzman hekim. 7 eğitim kliniğimizde de 80'e yakın eğitim alan asistanımız mevcut. Toplam personel sayımız da 4 bin 100'ün üzerine çıktı. Bu dev kompleksi yönetmek ya da işletmek haliyle duvarlar değil insanlar yönetiyor, insanlar veriyor bu hizmeti. Toplamda 4 bin 100 personel var ama genel toplamı söylememiz lazım. Biz kamu-özel ortaklığıyla işletilen bir sağlık tesisiyiz. Bu nedenle bir bu kadar da şirket tarafında var. Yani 10 bine yakın personel ile çalışan bir personelle döngüsünü devam ettiren bir sağlık kompleksinden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YENİ ÜNİTELER DE KURULMAYA DEVAM EDİYOR

Hastanede yeni birimlerin de hizmete girmeye devam ettiğini kaydeden Aydınlı, "Türkiye yaşlanan bir nüfus, hepimiz biliyoruz. O yüzden de sağlıklı yaşlanmaya devam etmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığımız politikasında yer alan sağlıklı yaş alma merkezleri olan merkezlerden bir tanesini de biz de hastanemizde açtık. 80 yaş üstü diyoruz artık sağlıklı yaş almaya. Gerek pratik hayatlarını yaptıkları, gerekse mental hayatlarında yaptıklarının, sağlıklı yaşlanmalarını sağlayabilmek üzere güzel bir yer kurduk onlara. Hatta bununla ilgili paylaşımlarımız şöyle. Sağlıklı yaş alma merkezinin içinde bir ağaç yaptık. 'Yaşam ağacı' onun ismi. Ve o yaşam ağacının üzerindeki yapraklara, başvuran tüm 80 yaş üzeri hastalarımız duygularını yazdılar. Çok güzel şeyler. Sağlıklı yaş almak istiyorlar onlar, biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA