‘Alzheimer ve parkinson hastaları çaresiz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Alzheimer ve parkinson hastaları çaresiz’


 

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Alzheimer ve Parkinson gibi amansız hastalıklarla mücadele eden vatandaşların kritik ilaçlara erişim sorunlarıyla karşı karşıya bırakıldığını ifade ederek, Hükümeti ve Sağlık Bakanlığını bu konuda acil eylem almaya çağırdı.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin Eczacı Odası Başkanı Ecz. Aliye Akgül Aydın ve Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır’ı ziyaret ederek Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sağlık sisteminin çökmesi ve ilaç krizine dikkat çekti.

Milletvekili Dinçer, yaptığı açıklamada, "AKP Hükümeti, Alzheimer ve Parkinson gibi amansız hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızı acımasızca kendi haline terk etti. Yurtdışında yeni keşfedilen etken maddeler ülkemize ulaşmıyor. Dahası, kritik öneme sahip ilaçlar Türkiye piyasasından çekilmeye başladı," dedi.

"Sağlıkta devrim yaptık" iddiasında bulunanların, gerçekte hastaları ilaçsızlık ve tedavi olma imkanından mahrum bıraktığını vurgulayan Dinçer, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarında kullanılan rivastigmin (ExelonPatch), KOAH tedavisinde kullanılan indakaterolmaleat (ArcaptaInhaler) ve antibiyotik göz damlaları gibi önemli ilaçların piyasadan çekilmesine dikkat çekti.

Talat Dinçer, "Bugün, eşdeğeri olmayan on dört kalem ilacın Türkiye piyasasından geri çekildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum, hastalarımızın sağlık hakkına erişimini ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır," şeklinde konuştu. CHP Mersin Milletvekili, hükümete, sağlık ve ilaç politikasını acilen gözden geçirme çağrısında bulunarak, ilaç erişimindeki bu kritik sorunun üstesinden gelinmesi gerektiğini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA