Tarihi sarnıç MHP Mersin vekiline kiralandı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarihi sarnıç MHP Mersin vekiline kiralandı!


 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, servet değerindeki Fildamı Sarnıcı’nı MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’a kiraladı. Uysal 1500 yıllık tarihi yapıyı 35 yıl boyunca işletebilecek.

Haber Merkezi

 

BirGün’ün edindiği bilgilere göre, aylardır gizlenen, servet değerindeki arazinin ihalesini, MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın kurduğu ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin de kurucu vakfı olan Nişantaşı Eğitim Vakfı (NEV) aldı.

11 Ekim 2023 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre, arazi 21 yıllığına MHP’li Uysal’ın vakfına teslim edildi. Vakfın dört yıl boyunca ayda 3 bin 240 avro, beşinci yıldan itibaren de 334 bin 800 avro kira ödeyeceği belirtildi. Kira oranında her ay yüzde 2,5 oranında artış yapılacağı da belirtildi. Arazinin mülkiyeti “Sultan Bayezid Han-ı Sani Bin Mehmed Han-ı Sani Vakfı” üzerinde gözüküyor. Vakıfların ihaleyle kiraya verdiği arazi, 29 Temmuz 2003 tasdik tarihli olan ve halen yürürlükte bulunan imar planlarına göre “Turizm tesis alanları’nda” kalıyor.

 

‘ORMANI SAVUNACAĞIZ’

Arazinin yapılaşmaya açılmasına karşı çıkan yurttaşlar üç bini aşkın imza toplamıştı. Hattan geçen kasım ayında İBB önünde yapılan açıklamada, arazinin İBB tarafından devralınması için çağrı yapılmıştı.

Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri’nden ve Kuzey Ormanları Savunması sözcüsü Ceylan Toraman ise BirGün’e yaptığı açıklamada, ihaleye tepki göstererek “Söz konusu alanda yapılaşma ile ormandaki tüm canlıların yaşamı tehdit ediliyor. Orman bir bütündür, tahrip edilmesi düşünülen nokta göletleri besleyen derenin geçtiği yerdir. Tüm ekolojik ilişkinin dengesi bu durumda bozulacaktır. Ormanımızı bir otelin arka bahçesi olarak görmüyoruz. Tüm İstanbulluların faydalandığı ormanımızı yine tüm İstanbullularla savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

MHP’Lİ BELEDİYEDEN KIYAK

Daha önce de İstanbul’un tek MHP’li belediyesi olan Silivri Belediyesi’nin dört ayrı parseldeki binalarını MHP’li Uysal’ın vakfı tarafından kurulan Nişantaşı Üniversitesi’ne tahsis ettiği ortaya çıkmıştı. Belediyenin resmi internet sitesindeki MHP’li Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın özgeçmişinde, “Yılmaz’ın Nişantaşı Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti’nde” yer aldığı belirtiliyor. Yani Yılmaz, yönettiği belediyeye ait binaları Mütevelli Heyeti Üyesi olduğu üniversiteye tahsis etmişti.

 

İŞTE MHP MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL’IN KAZANDIĞI İHALE

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) halkın kullanımı için açtığı Atatürk Kent Ormanı’nın önemli bir parçasını, “turizm alanı” adı altında yapılaşmaya açtı. Bu karar, kamuoyunda ve yerel yönetimlerde geniş yankı buldu. Açılan 9 dönümlük arazi, şehrin yeşil alanlarının korunması gerektiğini savunan vatandaşlar ve çevreciler tarafından stratejik öneme sahip bir bölge olarak görülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA