CHP Mezitli’de aday değişmedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP Mezitli’de aday değişmedi


 

Türkiye gündemine oturan CHP’nin Mersin’de belediye başkan adayı belirleme krizi devam ediyor. Son olarak Mezitli’de adayın değişeceği iddialarına genel merkezden gelen açıklamalar ile nokta konsa da kentte gerilim sürüyor.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP Mersin’de tepki çeken belediye başkan adaylığı belirleme sürecine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Son olarak Mezitli’de adayın değişeceği iddialarına genel merkezden gelen açıklamalar ile nokta konsa da kentte gerilim sürüyor.

 

ADAY DEĞİŞİMİ KRİZİ SÜRÜYOR

Mersin’de Büyükşehir’de mevcut Başkan Vahap Seçer’i yeniden aday gösteren CHP, Tarsus’ta Haluk Bozdoğan ve Mezitli’de ise Neşet Tarhan’ı yeniden aday göstermedi. Tepkilere neden olan ve genel merkeze taşınan tartışmalarla Türkiye gündemine oturan Mersin CHP’de ki aday belirleme sürecinde son olarak Bozdoğan, CHP’den istifa ederek Memleket Partisine geçti ve Tarsus aday oldu.

Benzer bir yol izleyeceği iddiaları gündeme gelen Mezitli’de ise sular bir türlü durulmadı. Tarhan yerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir’in desteğiyle Ahmet Serkan Tuncer’in aday gösterilmesi teşkilatı gerdi.

İlk etapta ‘Mezitli adayına sahip çıkıyor’ sloganıyla ilçe örgütünü harekete geçiren Tarhan, bir miting yapma kararı aldı. Bu mitingde bağımsız aday olacağını açıklayacağı öne sürülen Tarhan, provokasyon yapılacağı duyumu aldıkları iddiasıyla bu toplantıyı erteledi. Ancak tansiyonun düşmediği Mezitli için son nokta genel merkezden geldi.

 

NEŞET TARHAN’IN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

Günlerdir CHP’nin Mezitli’de aday değişikliğine gidileceği asılsız çıkarken partiden yapılan açıklama ile Neşet Tarhan’ın hevesi kursağında kaldı.

Parti Meclisi (PM), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için 209 seçim çevresinde daha adaylarını belirledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Deniz Yücel, PM'de 200'ü aşkın seçim çevresinde adayların belirlenmesinin beklendiğini söyledi. Yücel, Hatay ve Tekirdağ ile Antalya'nın Konyaaltı ve Mersin'in Mezitli ilçelerinde açıklanan adayların geri çekileceği yönündeki iddialar için ise bu konunun MYK'da gündeme gelmediği açıklamasını yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA