Bu hattı meşgul etmeyin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu hattı meşgul etmeyin!


 

Mersin’de 2023’te 112 Acil Çağrı Merkezine 2,7 milyon çağrı gelirken bunların yüzde 65’ini gereksiz aramalar oluşturdu. Bu duruma tepki gösteren Vali Pehlivan, vatandaşlara, “Lütfen bu hattı gereksiz yere meşgul etmeyin” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2023 yılına ilişkin değerlendirme toplantısında vatandaşlara 112 Acil Çağrı Hattını meşgul etmem çağrısı yaptı.

 

112 KOŞA KOŞA İMDADA YETİŞİYOR

Tüm acil çağrı hatlarının toplandığı numaranın 112 olduğunu anımsatan Pehlivan, “112 Acil Çağrı Hattı 7/24 esasına göre çalışıyor. Herhangi bir olumsuz anında 112 tüm vatandaşlarımızın bir telefon kadar yanında. Vatandaşlarımız bu numarayı tuşladığında saniyeler içinde görevlilerimiz sizi ilgili birimlere yönlendiriyor. Koşa koşa imdada ilgili birimlerimiz yetişiyor.

 

ARALAMARIN YÜZDE 65’İ GEREKSİZ

112 Acil Çağrı Merkezimize 2023 yılında 2,7 milyon çağrı geldi. Bu çağrıların yüzde 35 gerekli iken yüzde 65’i gereksiz çağrılardan oluşmakta. Yani 112 Acil Çağrı Merkezimize 971,4 oranında gerekli çağrı gelirken, 1,7 milyon gereksiz arama olmuş. Bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum; lütfen bu hattı gerekli ise kullanalım. Elbette görelilerimiz var ama biz buraları meşgul edersek ki saniyeler içerisinde cevap verdiğimiz söyledim. Çağrını cevaplanma süresinde Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. İlimizde bir çağrının karşılanma süresini 43 saniyeler kar indirmiş durumdayız.

Ama oranlarda görülüyor gereksiz çağrılar var. Gerekli ise 112’yi arayalım, acil durum ne ise ekiplerimiz gelsin. Ama diğer türlü bu hattı meşgul etmemiz gerekiyor. Etmeyelim ki işler daha etkin bir şekilde gerçekleşsin. Bu birimlerde 199 kamu çalışanımız var ve bunlar 7-24 vatandaşlarımıza bu hizmetleri vermeye devam edecektir” dedi.

 

MERSİN’DE Kİ DOKTOR SAYISI 4 BİN 570’E ULAŞTI

Öte yandan sağlık hizmetlerinin en önemli hizmet alanlarından birisi olduğunu dile getiren Vali Ali Hamza Pehlivan, kentte 12 devlet, 15 özel ve bir üniversite olmak üzere 28 hastanede toplam 5 bin 226 yatak ile hizmet verildiğini söyledi.

Mersin’de 347 birinci basamak sağlık merkezinde hizmeti verildiğinin de altını çizen Pehlivan, “Kentimizde 2 bin 26’sı uzman, bin 648’i pratisyen doktor olmak üzere toplam doktor sayımız 4 bin 570’e ulaştı. 860 da diş hekimimiz bulunmaktadır. 116 ambulans ile de tüm mobil sağlık hizmetlerini veriyoruz. Yatırım anlamında da 200 yataklı Mezitli Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile birlikte inşaatı başladı.

 

ŞEHİR HASTANESİNİN KAPASİTESİ ARTTI

Tabi depremzede yaralı vatandaşlarımız oldu. Bu vesileyle Şehir Hastanesini bin 330’dan bin 440’a çıktı. Bu süreçte toplam Mersin’deki hastanelerimizde 23 bin 714 depremzede vatandaşımıza hizmet verdik.

Ayrıca AFAD Müdürlüğü ve Koordinasyon Merkezi vasıtasıyla da deprem bölgesine yönelik desteklerimiz oldu. İlimizde de valiliğimiz ile irtibatta olan 224 bin 120 bin afetzede vatandaşa sağlık, barınma, hizmeti verdik. Hali hazırda evlerde 60 bin civarında afetzede vatandaşımız kalıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA