Çimsa Mersin Fabrikası, Altın Seviyede CSC Sertifikasına değer görüldü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çimsa Mersin Fabrikası, Altın Seviyede CSC Sertifikasına değer görüldü


 

Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa’nın Mersin Fabrikası, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hayata geçirilen Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) sertifikasyon sistemi kapsamında önemli bir başarı elde etti.

Haber Merkezi

 

Sabancı iştiraki Çimsa’nın Mersin Fabrikası Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından gerçekleştirilen bağımsız denetimlerin ardından “Altın” seviyesindeki “CSC Sertifikası” ile ödüllendirildi. Bu sertifika; yönetimsel, çevresel, sosyal ve ekonomik kriterleri sağlayan Çimsa Mersin Fabrikası’nın üretici olarak kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğunu da tescillemiş oldu. Bu başarısıyla Çimsa, Türkiye çimento sektöründe “Altın” seviyesinde sertifikaya sahip olan ilk 3 fabrikadan biri oldu.

Çimsa CEO’su Umut Zenar, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından verilen “Altın” seviyesindeki “CSC Sertifikası”nı diğer tesislerine de kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Çimsa olarak, sürdürülebilir bir dünya için kaynakların sorumlu kullanımını odağımıza alarak çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Sürdürülebilir şehirlerin ve yaşam alanlarının yaratılması için insan ve topluma dokunan yatırımlarla, tedarikçilerimizden iş ortaklarımıza kadar geniş bir yelpazede sürdürülebilir iş modellerini benimsemeye odaklanıyoruz. Ekosistemin sürdürülebilirliği için koruma alanlarını destekleyecek sorumlu yatırım uygulamalarımızla geleceği şekillendiriyoruz.  Sabancı Holding’in 2050 yılındaki karbon nötr olma taahhüdü çerçevesinde, hedefimiz, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarımızı azaltmak. Bu önemli hedefe ulaşmak için, Çimsa’da alternatif yakıt kullanım oranlarını her geçen yıl artırma çabasındayız. 2022’de %26 olan Alternatif yakıt kullanım oranımızı 2030 yılında yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA