Mersin’de yeni bakımevlerine ihtiyaç var | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de yeni bakımevlerine ihtiyaç var


 

İleri yaşın önemli hastalıkları arasında yer alan Alzheimer’ın çeşitli evreleri bulunduğuna dikkat çeken Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, bu rahatsızlığın hızla ilerlememesi için Mersin’de yaşlılara yönelik aktif yaşlanma merkezleri ve gündüz bakım evlerinin artması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Divan Üyeleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır başkanlığında Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Yaşlı Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelen MTSO Heyeti, mevcut durum ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurulduğu günden bu yana Oda olarak Alzheimer Derneği’ne verdikleri önemi vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Burası ülkenin sayılı merkezlerinden ve çok önemli işleve sahip bir kurum. Kamuoyunun desteği artarak devam etmeli. Burada emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

KAPASİTEMİZİ ARTTIRDIK

Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ise Alzheimer’ın evrelerle ilerleyen bir hastalık olması nedeniyle her evreye ait farklı bir hizmet verip Türkiye’de iş dünyasının da desteğiyle örnek bir projeye imza attıklarını söyledi. Aktif yaş alma merkezi, gündüz bakım merkezi, yataklı bakım ve palyatif bakım olmak üzere 4 basamaktan oluşan hizmetin pandemi sonrası artan taleple palyatif bakım hizmetinde yoğunlaştığını kaydeden Özge şu bilgileri paylaştı: “Ruhsatlı olarak palyatif bakım hizmeti veren Türkiye’deki ilk ve tek Alzheimer merkeziyiz. Normalde bu hizmet hastanelerin yoğun bakımlarına entegredir ve maksimum 3 ay kalma süresi vardır. Bizde ise sınır yok. Talep artması nedeniyle gündüz bakım merkezimizi kapattık, aktif yaş alma merkezini de Mezitli ve Tarsus’a taşıdık ve kapasitemizi artırdık.”

 

YENİ MERKEZLERE İHTİYAÇ VAR

Bu hastalığın Mevcut durumda gündüz bakım evine ve daha çok yaş alma merkezine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Özge, tüm belediyelerin her mahalleye yaşlıların sosyalleşmesine olanak sağlayacak aktif yaş alma merkezleri açmasının önemine dikkat çekti. Özge ve Yönetimi aynı zamanda Büyükşehir Belediyesinden yaşlılar için gündüz bakım evleri açmasını talep ederek kendilerinin de danışmanlık hizmeti verebileceklerini vurguladı.

100 yatak kapasitesiyle hizmet veren Alzheimer Derneği 64 personel ile hizmet veriyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA