Sertifikalı dış ticaret eğitimi için geri sayım başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sertifikalı dış ticaret eğitimi için geri sayım başladı


 

Haber Merkezi

 

Dış ticaret kenti Mersin, bu alandaki gücünü kurumlar arası işbirliğiyle artırıyor. Bu bağlamda bir araya gelen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) organizasyonunda, “Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Programı” düzenlenecek.

Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşecek program kapsamında ülke kalkınmasında önemli role sahip ihracatın işin uzmanlarınca yapılabilmesi, dış ticaret konusunda bilgi ve becerileri geliştirip sektördeki nitelikli işgücünün oluşumuna katkı sunulması hedefleniyor. Eğitim için son başvuru 16 Şubat 2024 Cuma.

Mersinde dış ticareti geliştirme hedefiyle hazırlanan “Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Programı” için başvurular başladı. MTSO ve AKİB hizmet binalarında düzenlenecek eğitimler 1 Mart ile 23 Mayıs 2024 günleri arasında gerçekleşecek. Başvuruların ardından yapılacak eleme sınavı sonucunda başarılı olan adaylar eğitime kabul edilecek olup, eğitim ücreti 2.000 TL olarak belirlendi. Kontenjan 30 kişi ile sınırlı tutulmakta olup eğitim sonunda derslerin en az yüzde 70’ine devam edenlere katılım belgesi verilecek. Yine toplam 152 saat olan derslerin yüzde 70’ine devam eden katılımcılardan sınavda başarı gösterenler ise sertifika almaya hak kazanacak.

Kursiyerlerin eğitime kabulü için yapılacak eleme sınavında adayların genel yetenek (Türkçe – matematik) ve İngilizce bilgileri test edilecek olup sınav yeri ve saati 16 Şubat 2024  sonrası ayrıca ilan edilecektir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA