Deprem ülkenin en önemli ve acil sorunu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Deprem ülkenin en önemli ve acil sorunu


 

“Her dönem Türkiye’nin sorun öncelikleri değişir” diyen MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Ancak, son yaşadığımız felakette şunu anladık ki; Türkiye’nin ana gündemi ve temel sorunu depremdir” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, asrın felaketinin yıldönümünde yayınladığı mesajında, “Depremin birinci yıl dönümünde, bu elim felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz. Ülkemizin bu büyük acısını paylaşıyoruz.  Bu felaketlerin bir daha bu boyutta yaşanmaması adına Türkiye olarak unutmadan, hep birlikte adımlar atma konusunda gecikilmemesini diliyoruz” dedi.

 

400 BİN DEPREMZEDE MERSİN’E GELDİ

Başkan Hakan Sefa Çakır’ın depremin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:

“6 Şubat 2023 yılında yaşadığımız büyük ve elim deprem felaketinin birinci yılını doldurduk. Ülke olarak, tek bir aile olduğumuz büyük milletimizin en acı günlerinden biri oldu yaşanan deprem. Depremi yaşayan vatandaşlarımızla aynı acıları hissettik. Özellikle deprem bölgesine en yakın illerden birisi olarak depremin ilk gününden itibaren bölgeye ulaşan kentlerin başında Mersin vardı. Depremin ilk saatlerinde bölgeye ulaştık, depremin ikinci gününden itibaren de yüzbinlerce depremzedeye kucak açan kent olduk. Deprem sonrası 400 bine yaklaşan depremzede vatandaşımızı Mersin’de konuk ettik.

Mersin olarak, Mersinliler olarak depremin ardından yaptığımız hiçbir maddi ve manevi katkıyı çok göremeyiz, yeterli göremeyiz. Aynı ailenin fertleri olarak hissettiğimiz büyük milletimizin ve aynı coğrafyayı paylaştığımız deprem yaşayan illerdeki kardeşlerimizin acısı bizim acımız olmuştur.

 

“TÜRKİYE’NİN ANA GÜNDEMİ VE TEMEL SORUNU DEPREMDİR”

Mersin olarak, Mersin iş dünyası olarak bu felaketin yaşandığı bölgelere tüm desteğimiz devam edecektir. Bu vesileyle, Mersin’de, deprem sonrasında tüm kent dinamiklerini kapsayan bir deprem ve afet çalıştayı düzenledik. Sonuçta deprem bir Türkiye gerçeği, millet olarak hazır olmak zorundayız. Her dönem Türkiye’nin sorun öncelikleri değişir.

Ancak, son yaşadığımız felakette şunu anladık ki; Türkiye’nin ana gündemi ve temel sorunu depremdir. Çünkü bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin her sorunu depreme ve depreme karşı alınacak önlemlere, politikalara ve uygulamalara bağlıdır. Bu konuda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir icra ve yasa yapıcı kurum değiliz ama kamuyu, yerel yönetimleri, yani yasa yapan ve icracı kurumları uyarma, sorunu tespit etme ve çözüm üretme makamıyız. Aynı zamanda alınacak tüm önlemlerde, depremle ilgili yapılacak tüm projelerde bir paydaş ve gönüllü ortak konumundayız. Ülkemizin deprem sorununa yönelik atılacak her adımda gönüllü olarak varız.

 

“ALINAN ÖNEMLER, ATILAN ADIMLAR PLANSIZ OLMAMALI”

Çabuk unutuyoruz. Alınan önemler, atılan adımlar plansız olmamalı. Toplum bu hazırlık sürecinin etkin bir parçası olmalı. Toplumun görüşü alınmalı. Yerel yönetimler, STK’lar, Meslek Odaları işin parçası olmalı. Üniversiteler özellikle bu işin daha çok parçası ve gündeme getiricisi olmalı. Bu kurumlar sadece maddi katkı olarak değil, çözüm bulan, önerileriyle katkı veren kurumlar olarak görülmeli. Çünkü bu sorunu Mersin olarak en yakın yaşayan iliz. Depremde yıkım olmadı ama depremin tüm olumsuz sonuçlarına maruz kaldık ve bir deneyimimiz var. Deprem Türkiye’nin en önemli ve acil sorunudur ama bu parametreler bir araya gelmeden alelacele halı altına süpürülecek bir konu değildir. İşte bu anlamda; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak DEPREM konusunda ifade ettiğimiz tüm bu konuları içine alacak konularla ilgili bilgilendirme toplantıları, kentin dinamiklerini kapsayan geniş çaplı çalıştaylar, ortak akıl buluşmaları düzenleyeceğiz. Mersin Ticaret Odası olarak hem kentimizi hem de ülkemizi deprem güvenli bir yer yapmak için her çabayı göstereceğiz.

Depremin birinci yıl dönümünde, bu elim felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz. Ülkemizin bu büyük acısını paylaşıyoruz.  Bu felaketlerin bir daha bu boyutta yaşanmaması adına Türkiye olarak unutmadan, hep birlikte adımlar atma konusunda gecikilmemesini diliyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA