Haber Merkezi
MTSO 29 No’lu Meslek Komitesi Üyeleri Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kültür ve sosyal işler müdürleriyle bir araya geldi. Meclis Üyesi Görkem Aksoy moderatörlüğündeki toplantıda şehrin sembollerinden yararlanarak kent estetiğinin ve tanıtımının artırılmasına yönelik yapılabilecek işbirlikleri, düzenlenen sosyal ve sanatsal etkinliklerin veriminin artırılabilmesi adına yapılabilecek ortak projeler görüşüldü.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 29 No’lu Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri Meslek Komitesi evsahipliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli Belediyeleri Kültür İşleri Şube Müdürlerinin katılımıyla şehrin sembollerinin değerlendirilmesi, ticari ve kültürel potansiyelinin geliştirilmesine yönelik işbirliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda üzerinde durulan ilk konu farklı kurumlar tarafından düzenlenen zaman zaman çakışması nedeniyle istenen verimin alınamadığı etkinlik takviminin düzenlenmesi oldu. Gerek bu organizasyon tarihlerinin birbiriyle çakışmaması gerekse duyurusunun daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi adına dijital bir ‘Kent Ajandası’ oluşturulması gündeme getirildi. Halkın bu ajandaya cep telefonlarına indirecekleri bir aplikasyonla ulaşması yanında kent merkezinde farklı noktalarda kurulacak kiosklarda bu etkinlik takviminin açık alanda halka duyurulabileceği görüşüldü.
Tanıtım materyallerinin de ele alındığı görüşmede, Mersin’in bölgesel, ulusal ve uluslararası tanıtımlarında kullanmak üzere geleneksel, kültürel sembol tasarımlarının oluşturulması, bu öğelerin kullanıldığı hediyelik ürün tasarımları, tanıtım materyalleri geliştirilmesi, düzenli üretiminin sağlanması ve satış noktaları yaratılmasının önemine dikkat çekildi. Aynı şekilde şehrin ticari ve kültürel değerlerinin vurgulandığı, ortak toplumsal yaşam alanları, kent meydanı tasarımlarının yapılandırılması gerekliliği öne çıkarıldı.
Toplantıda üzerinde durulan bir diğer konu kentin sembol ürünleri arasında yer alan narenciyenin markalaştırılması ve tüketiminin artırılmasına yönelik çalışmalar oldu. Bu konuda da halk ekmek büfeleri gibi belirli noktalarda Narenciye Çeşmesi adı verilen narenciye suyu sıkım noktaları oluşturulması planlandı. Kent estetiğine uygun, albenisi yüksek tasarımlarla oluşturulacak satış noktalarıyla bir taraftan narenciye tüketimine yönelik farkındalık artırılırken diğer taraftan uygun fiyatlarla satış gerçekleştirilebileceği ele alındı.